The Legend of Zelda verkocht voor 4,000 dollar

News
woensdag, 22 december 2021 om 14:00
the legend of zelda breath of the wildf1590418827
Het is inmiddels bekend dat bepaalde games een hoop geld op kunnen leveren. Onlangs is dit weer bewezen, toen een The Legends of Zelda game werd verkocht voor 4,000 dollar omdat er een sticker van Ramen op zit.
Hoe verkoop je een game nou voor 4000 dollar? Je pakt een originele kopie van een game, in dit geval The Legends of Zelda, plakt er een noedel Ramen sticker op, noemt het een samenwerking en geeft gratis 1500 van dit soort kopieën weg. Op deze aardbol zijn dus 1500 kopieën van de game The Legends of Zelda die een sticker van Ramen erop hebben zitten, en deze zijn een hoop geld waard. Dit komt omdat deze 1500 versies in 1986 gratis zijn weggegeven en dus niet meer worden gemaakt. Opmerkelijk is wel dat die sticker dan ook het enige is wat het origineel en de noedel-versie van elkaar onderscheiden. De cartridge zelf is niet van het origineel te onderscheiden.
Op een Yahoo Japan veiling is de game voor 453,000 Yen verkocht, dat is ongeveer 3,966 dollar. Het spel met de Ramen sticker erop heet Charumera Zelda no Densetsu, vernoemd naar het noedelbedrijf. Waarom er in 1986 besloten is om deze samenwerking op te zetten is niet duidelijk, waarschijnlijk om de naam van Zelda of van Ramen te vergroten. Het is in ieder geval indrukwekkend wat een sticker op zo'n game wel niet kan betekenen voor de prijs.

Hoe zit het nu met Zelda?

Maar goed, inmiddels zijn we flink wat jaren verder en wachten we op de nieuwste Zelda game: The Legend of Zelda Breath of the Wild 2. Onlangs zijn er wat gameplay beelden van deze game gelekt. De nieuwe mechanieken die in Breath of the Wild 2 voorkomen zijn nu bekend, namelijk een transportfunctie en een soort terugspoelfunctie.

Populair Nieuws