The Last of Us schrapte DLC over groot personage

News
woensdag, 25 januari 2023 om 18:30
the last of us bella ramseyf1673953745
De HBO serie gebaseerd op The Last of Us is natuurlijk een leuke nieuwe manier om het verhaal van de game te beleven. Maar het verhaal wordt ook hier en daar uitgebreid. Een geschrapte DLC over een belangrijk personage blijkt daar inspiratie voor te zijn.
Let op: dit bericht bevat spoilers voor HBO's The Last of Us!
Neil Druckmann en Craig Mazin, de makers van HBO’s The Last of Us, worden overal en nergens geïnterviewd. Daarbij wordt de serie veel besproken, maar omdat Druckmann ook regisseur is van de game heeft hij door ook nog wel eens wat over te onthullen. Zo blijkt het dat de game bijna DLC had over Anna, de moeder van Ellie.
In de games komen we opvallend weinig te weten over Anna, maar er waren ooit allerlei plannen om daar wat aan te doen. Neil Druckmann schreef nadat The Last of Us verscheen bijvoorbeeld een verhaal over Anna dat bedoeld was als korte animatiefilm. Die plannen gingen niet door en op zeker moment werd het verhaal overwogen als DLC voor de game. Ook dat ging niet door.
Maar met de HBO serie ziet Druckmann zijn kans. De serie toont eindelijk wat meer van Ellie’s moeder, zo laat hij weten aan Variety. Kijkers moeten daar nog wel even op wachten, want ze verschijnt pas vrij laat in het seizoen.

Wie speelt Ellie’s moeder in HBO's The Last of Us?

Een leuk detail waar Druckmann zelf erg enthousiast over is, is de actrice die Anna zal spelen. Het cirkeltje is als het ware rond, want Ashely Johnson, die Ellie vertolkte in de game speelt nu haar moeder Anna. Ook Troy Baker, die Joel speelde in de game, heeft een kleine rol in de serie.