The Last of Us Part 2 op PS5 krijgt nieuwe features

  Nog een weekje wachten en dat wordt eindelijk de PS5 gelanceerd in Nederland. De next-gen console van Sony heeft nog geen enorme line-up bij lancering, maar sommige PS4 games krijgen al een betere ervaring op het apparaat. Zo krijgt The Last of Us Part 2 nieuwe features op de PS5.

  The Last of Us Part 2 wordt gezien als één van de beste games voor de PlayStation 4, maar vooralsnog is er geen geoptimaliseerde versie voor de PS5 aangekondigd. Andere titels krijgen die behandeling wel, zoals Marvel’s Spider-Man. Gelukkig is het wel mogelijk om The Last of Us Part 2 te spelen op de PS5 via backwards compatibility.

  Ondanks dat de game op die manier niet geoptimaliseerd is voor de next-gen console, zullen er wel nieuwe features in zitten, met name als het aankomt op de speciale haptic feedback van de DualSense controller. Volgens GamesRadar is het verschil meteen duidelijk wanneer je The Last of Us Part 2 speelt op de PS5. Elk schot dat je afvuurt zal je voelen via de controller en ook de adaptive triggers zullen hun werk doen wanneer je je boog aanspant in de game.

  De beste game van de PS4?

  The Last of Us Part 2 kwam op 19 juni van dit jaar uit en kreeg meteen overweldigend positieve kritieken. In onze review op XGN.nl kreeg de game maar liefst een 9.8, dankzij het meesterlijke verhaal, het emotionele acteerwerk, ongekende realisme en de huiveringwekkende muziek. Toch kreeg de game ook veel backlash, omdat een grote groep fans toch iets anders van het verhaal had verwacht.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.