Netflix rolt eigen televisiekanaal uit: Netflix Direct

  Netflix heeft zich in een relatief kort tijdbesef weten te ontwikkelen tot ’s werelds grootste streamingdienst. Momenteel zit het aantal abonnees alweer tegen de 200 miljoen aan. Maar de ambities van Netflix lijken verder te gaan, en daarom rolt Netflix nu een ‘televisiekanaal’ genaamd Direct uit.

  Wanneer is het beschikbaar in Nederland?

  In eerste instantie is de televisiefunctie Direct van Netflix alleen in Frankrijk beschikbaar. Maar als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Netflix geeft via haar eigen website aan Direct in het leven te roepen omdat in Frankrijk de traditionele televisie nog enorm populair is.

  Probeert Netflix oudere doelgroep te bespelen?

  Maar krijgen wij hier binnenkort mee te maken? Biedt dit voor ons kleine kikkerlandje ook perspectief? Dat is zeker niet ondenkbaar, ondanks de opkomst van streamingsdiensten, blijft de traditionele televisie met name in de groep boven de 40 jaar erg populair. De jongeren lijken het traditionele kijken wellicht langzaam de rug toe te keren. Maar desondanks zitten op dagelijkse basis nog miljoenen mensen voor de beeldbuis. Met zo’n kanaal als Direct kan Netflix wellicht deze overwegend oudere doelgroep beter bespelen. En kunnen ze hiermee een slag slaan tegenover opkomende streamingsdiensten als Disney+ en Amazon Prime.

  Netflix Direct in de kern

  Netflix Direct is in de kern vergelijkbaar met een traditioneel televisiekanaal als Film1. Je kunt niet zelf kiezen uit de Netflix films en series, maar er is een programma indeling. Om 19.00 uur begint bijvoorbeeld serie x en om 20.30 u begint film y.

  Netflix Direct is op zeer kleine schaal op 5 november jongstleden al gestart, de verwachting is dat begin december heel Frankrijk toegang heeft tot het gloednieuwe televisiekanaal van Netflix. Het televisiekanaal van Netflix is eenvoudig te vinden via de Netflix app of website. Als je surft naar de website kun je simpelweg kiezen voor Netflix Direct en vervolgens gaat je naar het televisiekanaal.

  Officieel heeft Netflix nog niet bevestigd of Netflix Direct ook in andere landen wordt uitgerold. De verwachting is dat als het in Frankrijk een succes blijkt, andere landen snel zullen volgen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.