5 tips om in Fuser op gang te komen

Article
woensdag, 11 november 2020 om 11:00
fuser 2f1601651596
Met de nieuwe rhythm game van Harmonix kun je in het begin nog best even puzzelen voordat je een meester DJ bent. Gelukkig zijn we al flink wat uren met de game aan de slag geweest en helpen we je goed op weg. Dit zijn vijf tips om goed op gang te komen in Fuser.
Fuser is in de basis een rhythm game waarbij je goed op de maat van de muziek moet letten terwijl je steeds nieuwe instrumenten door je bestaande plaatje mixt. Het klinkt allemaal vrij eenvoudig, maar wanneer je dit live voor een virtueel publiek doet, kan er al snel flink wat hectiek ontstaan. Gelukkig hebben wij goede tips om jou alvast een vliegende start te laten maken!

Speel de campaign

Laten we maar beginnen bij de logische, maar cruciale tip om de campaign te spelen. Hoewel je na aankoop misschien gelijk de freestyle-modus aan wil doen om lekker te draaien met een scala aan platen, is de campaign de beste manier om jezelf wegwijs te maken met de mechanics. Deze is verdeeld in zes grote podia die vervolgens allemaal zes levels hebben.
Met deze levels wissel je niet alleen goed af tussen de verschillende soorten muziek, maar zo leer je ook geleidelijk aan de verschillende mechanics. Waar je na een level precies weet hoe en wanneer je bepaalde instrumenten het beste kunt inzetten, wordt pas halverwege het verhaal uitgelegd hoe je zelf beats maakt. Dit is uiteindelijk toch een vrij groot onderdeel van de gameplay, dus het is handig dat je weet hoe dit werkt.
fuserf1601296565

Level snel en veel

Hoe sneller je de basis onder de knie krijgt, hoe handiger je in de game wordt. Met je nieuwe vaardigheden kun je het volgende doel opzoeken: levelen. In Fuser level je namelijk op basis van XP dat je verzamelt. In de campaign doe je dit bijvoorbeeld. Hoe meer sterren je haalt in een level, des te meer XP je verdient.
Het voordeel van snel levelen is dat je daarmee speciale munten krijgt die je nodig hebt om nieuwe muziek te ontgrendelen. Waar je met een leuke basis aan plaatjes begint, wil je zo snel mogelijk alle nummers tot je beschikking hebben. Hoe groter je arsenaal, hoe diverser je kunt draaien en des te leuker je de gameplay voor jezelf maakt.
fuserf1601296611

DJ, neem je verzoekjes aan?

Het leven van DJ’s gaat niet over rozen. Als poppenmeester over de muziek krijg je vaak veel verzoekjes. Dat is in Fuser niet anders. Fuser beloont je voor het inwilligen van verzoeken door middel van punten. Hoe meer verzoekjes je inwilligt, des te meer punten je verdient voor het level.
Wie helemaal een koning is, kan de verzoekjes goed op elkaar afstemmen en meerdere verzoeken met één plaat vervullen. Je hebt immers maar een bepaald aantal seconden om naar de fans te luisteren voordat ze boos worden en je minpunten te pakken hebt. Kijk dus goed en snel naar hoe je de verzoeken het beste kunt inwilligen en probeer dit zo vaak mogelijk te doen.
fuserf1601296433

Constant vernieuwen

Bovenop het zijn van een crowd pleaser moet je daarnaast constant vernieuwen. Wie achter de draaitafel staat, moet laten zien dat hij kan improviseren. Voor de Fuser gameplay betekent dit dat je constant nieuwe elementen toevoegt. Verandering staat centraal om de voetjes van de vloer te krijgen en hoe meer jij de muziek evolueert met nieuwe beats, hoe toffer het publiek hier op reageert.
Vervolgens krijg jij natuurlijk weer extra punten. Die heb je simpelweg zoveel mogelijk nodig om die maximale score te halen en om het publiek tevreden te houden. Draai dus alsof je leven er vanaf hangt.
Natuurlijk draai je soms een hele lekkere plaat en wil je dan niet gelijk door mixen, maar dit is juist wat je wel moet doen! Als je de bestaande plaat wil opslaan kan dat immers makkelijk met één druk op de knop. Zo behoud je al je toffe mixes, terwijl je iedere keer gewoon aan de lopende band nieuwe hitjes maakt.

Dans op de muziek

Hoewel het misschien gek oogt, werkt niets zo goed bij een rhythm game als daadwerkelijk meebewegen op de maat. Voor Fuser is dat niet anders. Door in het tempo mee te schommelen terwijl je de knopjes indrukt, krijg je veel sneller een perfecte klik op de maat die meer punten waard is.
Let alleen wel op dat je met de maat van de muziek meebeweegt. Deze kun je via een speciale meter zelf ook nog eens hoger of lager zetten, dus wees je daarvan bewust. Je wil natuurlijk niet als een gek meedansen op de verkeerde maat. Dat werkt natuurlijk niet.
Check hier snel onze review van Fuser!