Steam heeft tientallen nieuwe gratis games

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 16:00
2023 09 02 steam 1f1673260065
De gratis games vliegen je om de oren! Wekelijks lanceren er tientallen nieuwe games in de Steam Store en sommigen daarvan kosten je helemaal niets.
De Zomeruitverkoop in de Steam Store is voorbij, maar dat betekent niet dat er niet meer goedkoop gegamed kan worden. Ook deze week zijn er weer veel gratis games te scoren in de Steam Store en wij vertellen je welke de moeite waard zijn.

Gratis games in de Steam Store

Ook deze week is de lijst met gratis games weer lekker divers. Van horror naar een COVID gerelateerde game en 's werelds eerste Fish Person Shooter, er komt van alles langs!
De volgende games zijn momenteel gratis in de Steam Store. Sommigen zijn in Early Access, anderen zijn voor altijd gratis. Veel speelplezier!
  • Fishgun (Steam rating 86.36%): Een First Person Shooter waarbij je fruit vernietigt met een vis als geweer?
  • WWII Online (Steam rating 48.52%): Deze WWII MMO bestaat al sinds 2001, maar komt nu eindelijk naar Steam. Nieuwe accounts krijgen drie maanden gratis premium toegang tot de game. De game heeft eens stevige learning curve, maar wie daar niet voor terugschrikt krijgt een van de meest enerverende WWII belevingen. Hecht niet te veel waarde aan de steam rating, het lijkt erop dat de game last heeft van review bombing.
  • INVICTA: The Next Queen (Steam rating 70.84%): Dit is een top-down soulslike game, die ontwikkeld wordt als demonstratie van wat het ontwikkelteam zoal kan. Doe er je voordeel mee en speel hun game gratis!
  • Ducks Can Drive (steam rating 75.77%): Humoristische game waarbij je met een eend en een auto boodschappen bezorgt om je auto te kunnen upgraden. Dit natuurlijk om 's avonds de blits uit te kunnen hangen en de race te kunnen winnen!
  • ANDARA (Steam rating 72.42%): Net als INVICTA is Andara een proeftuin voor een ontwikkelteam, waar je als gamer gratis van kan profiteren. Verdedig Hailstone tegen hordes indringers die de grondstoffen plunderen. Als Andara, de dochter van de lokale heerser, neem je het op tegen de invallers en drijf je ze het land uit.
  • JUMP TO SURVIVE (Steam rating 70,84%): Het idee is simpel, in deze game spring je om te overleven. Dat is alles! Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan...
  • It is Just A Story - horror game (Steam rating 62.51%): Een first person horrorverhaal die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld, vol jumpscares en een pakkend verhaal.
  • Reaper's Isle (Steam rating 45.83%): Een open wereld stealth horror game waarin je een eiland verkent op zoek naar je vermiste dochter, terwijl je gevaarlijke fantoomen moet ontwijken.
  • COVID 23: Test Labs (Steam rating 50.00%): Infiltreer de gevaarlijke faciliteiten van van het laboratorium, plaats bommen en verzamel bewijs, red overlevenden en bevecht gemuteerden.
  • Five Nights At Smog's (steam rating 69.20%): Je opdracht: bewaak 's nachts het lokale fastfood restaurant. Alles gaat goed, tot je belaagd wordt door een onbekend monster!
Een mooie nieuwe lijst met games dus om je tanden eens flink in te zetten als je uitgekeken bent op de standaard Call of Duty of FIFA 23. Al deze games zijn onlangs op Steam verschenen en zijn voorlopig gratis te spelen. De ratings lopen sterk uiteen, maar bedenk daarbij dat veel games slechts enkele reviews gehad hebben of nog volop in ontwikkeling zijn. Gewoon zelf proberen dus!