De MSI Stealth 17 Studio is de perfecte laptop voor gamers én professionals

Article
zaterdag, 27 mei 2023 om 11:00
msi stealth 17 studiof1684842024
Als je zoekt naar een nieuwe laptop, dan moet je vaak de keuze maken tussen een laptop voor gaming of werk. MSI maakt die keuze nu een stuk makkelijker met de MSI Stealth 17 Studio. Een laptop die niet alleen goed is voor games, maar ook niet misstaat op de werkvloer.

Een ingetogen en slanke look

Eén van de redenen waarom veel mensen liever geen gaming laptop meenemen naar hun werk, is het uiterlijk. Veel gaming laptops gaan immers gepaard met opvallende designs, felle kleuren en RGB-verlichting. En dan zijn ze over het algemeen ook nog eens dikker en zwaarder.
Dat is op bijna elk vlak niet het geval voor de MSI Stealth 17 Studio. Zoals de naam al verklapt heeft MSI het uiterlijk stealth gehouden. Zo heeft de laptop een zwart, gezandstraald metalen behuizing, met weinig extra elementen aan de buitenkant. Wanneer je de laptop openklapt word je begroet door een toetsenbord met RGB-verlichting, maar die kan je qua kleur naar eigen smaak aanpassen - of helemaal uitzetten.
Wat voornamelijk opvalt aan de MSI Stealth 17 Studio is hoe dun de gaming laptop is. Het hele apparaat is slechts twee centimeter dik, waardoor hij ondanks het 17-inch grote scherm makkelijk in een tas of rugzak is mee te nemen.
msi stealth 17 studio keyboardf1684842050

Specs waar je U tegen zegt

Die dunne behuizing van de MSI Stealth 17 Studio is helemaal indrukwekkend als je nagaat wat het Taiwanese bedrijf in de laptop heeft gestopt qua hardware. Op elk gebied heeft MSI namelijk gekozen voor de crème de la crème.
Om te beginnen met de videokaart, het belangrijkste onderdeel voor een gaming laptop. Je hebt daarbij de keuze uit de Nvidia GeForce RTX 4080 of de RTX 4090, de snelste videokaarten die momenteel beschikbaar zijn. Je kan dus met gemak alle games spelen die je maar wil én op de hoogste instellingen.
Natuurlijk is een processor ook belangrijk, helemaal voor professionals. Als je bijvoorbeeld overdag bezig bent met videobewerking, dan wil je niet eeuwen wachten totdat je video is gerenderd. Daarom heeft MSI een Intel Core i9-13980H in de laptop gestopt, de snelste mobile processor van het moment.
Om het totaalpakket helemaal af te maken zit er ook 64GB aan DDR5 RAM in de MSI Stealth 17 Studio en ook genoeg ruimte om alle projecten op te slaan. De laptop telt namelijk maar liefst 4TB aan SSD M.2 PCIe Gen 4 opslag.
msi stealth 17 studio fotof1684841732

Een prachtig beeldscherm

Die hardware is nodig ook als je games op de hoogste instellingen wil spelen. De MSI Stealth 17 Studio is namelijk uitgerust met een 4K-paneel. Nu zien we wel vaker laptops langskomen tegenwoordig met een 4K-scherm, maar MSI heeft ook op dit punt kosten noch moeite gespaard.
De laptop heeft namelijk een Mini-LED display met een refresh rate van 144Hz. Mini-LED is de nieuwste technologie op het gebied van LCD-panelen. In tegenstelling tot andere LED-schermen hebben panelen met Mini-LED, kunnen er veel meer lampjes geplaatst worden in een display. Dat zorgt voor veel meer lightning zones, waar je kan genieten van accuratere HDR. Het scherm heeft dan ook een DisplayHDR 1000-rating gekregen.
Je ziet niet alleen voordelen op het gebied van HDR, de peak brightness van Mini-LED is ook nog eens een stuk hoger. Het scherm van de MSI Stealth 17 Studio kan wel gaan tot 1000 nits. Dat betekent dat je overal de laptop kan gebruiken en alles op het scherm kan zien, zelfs buiten in het zonnetje.

Creatief met AI

De snelle processor is niet de enige reden waarom de MSI Stealth 17 Studio een ideale laptop is voor professionals. De Nvidia GeForce videokaart kan je namelijk niet alleen gebruiken om games mee te draaien en te genieten van Ray-Tracing, het biedt ook ondersteuning voor Nvida Studio.
Met Studio krijg je toegang tot AI-ondersteunde tools, waarmee je makkelijker jouw creatieve ideeën tot werking kan brengen in de praktijk. Zo kan je 3D animaties met Blender bijvoorbeeld drie keer zo snel renderen in vergelijking met de nieuwste MacBooks en ook in Adobe Premiere Pro en Photoshop kan je veel tijdwinst boeken. Kortom, de MSI Stealth 17 Studio is ideaal voor gamers én professionals!