The Game Awards komt met maatregelen tegen GTA 6-onderbreking

News
maandag, 27 november 2023 om 16:00
gta 6f1626425209
De kans is aanwezig dat we dit jaar GTA 6 gaan zien tijdens The Game Awards. Ook toen de game in voorgaande edities niet op het programma stond, kwam hij alleen onbedoeld ter sprake door fans die het evenement verstoorden. Dit jaar zijn er maatregelen om dat te voorkomen.
Geoff Keighley heeft geregeld last gehad van fans die tijdens zijn evenementen het podium opstormen. Tijdens Gamescom Opening Night Live verstoorde een fan de show met vragen over GTA 6. De fan wilde informatie over de game en beweerde dat ook Bill Clinton hem graag wilde spelen. Ook tijdens The Game Awards 2022 was er een voorval waarbij Clinton werd genoemd.
Dit soort acties moeten dit jaar niet meer voorkomen tijdens The Game Awards. Dit soort ongeplande onderbrekingen voor GTA 6 of voormalige presidenten van de Verenigde Staten zijn storend voor kijkers en potentieel gevaarlijk. Daarom zijn er dit jaar extra veiligheidsmaatregelen genomen tijdens The Game Awards, om te voorkomen dat er nog mensen uit het publiek op het podium kunnen komen, zo vertelt Geoff Keighley op Twitch.

GTA 6 officieel aanwezig bij The Game Awards 2023?

Als GTA 6 voorbijkomt tijdens de show, zal het dus officieel onderdeel zijn van het evenement. Rockstar liet eerder weten begin december een trailer te tonen van de game. Een precieze datum en tijd is nog niet bekend, dus een vertoning tijdens The Game Awards is niet uitgesloten.
Mocht dat gebeuren, dan wordt de trailer mogelijk niet ingeleid door de gevleugelde woorden “World Premiere”. Die worden vanaf dit jaar minder of zelfs niet meer gebruikt. Keighley legt uit dat er zo veel dingen als World Premiere bestempeld werden, dat het bijna betekenisloos werd.