The Falcon and the Winter Soldier nog niet klaar voor release

News
vrijdag, 07 augustus 2020 om 14:00
falcon winter soldierf1615539564
Eigenlijk zou The Falcon and the Winter Soldier deze maand al uitgebracht worden op Disney+, maar de serie is nog niet af.
Eigenlijk had The Falcon and the Winter Soldier rond deze tijd op Disney+ moeten verschijnen, maar ook bij deze serie heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. Op het moment dat alle opnames stilgelegd werden stonden er nog zo'n negen draaidagen gepland voor The Falcon. Aangezien die opnames nog steeds niet herstart zijn, zal de serie een flinke vertraging oplopen.

The Falcon and the Winter Soldier had de eerste serie moeten worden als onderdeel van Phase 4 van Marvel's Cinematic Universe. De serie zal bestaan uit zes afleveringen van een uur. Het slechte nieuws werd gebracht door Bob Chapek, de CEO van Disney, tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Uit die presentatie bleek ook al dat Mulan niet meer in de bioscoop te zien zal zijn, maar als additionele aankoop bovenop het Disney+ abonnement zal verschijnen.

The Falcon and the Winter Soldier niet de enige vertraagde serie

Niet alleen de productie van The Falcon zit in zwaar weer, Bob Chapek had nog meer slecht nieuws. Twee andere series, WandaVision en Loki ondergaan hetzelfde lot. Ook voor deze Marvel series geldt dat die hun geplande releasedatum niet gaan halen. Voor andere producties, waaronder Black Widow, is de toekomst nog onduidelijk. Mocht de verkoop van Mulan via Disney+ een succes worden, dan is de kans groot dat die film en anderen hetzelfde pad gaan volgen.
Het uitstel van de verschillende Marvel series is een flinke aderlating voor Disney+. Er klinken steeds meer geluiden over een gebrek aan vernieuwing en nieuwe content op de streaming-dienst. Desondanks is Disney zeer tevreden over de start van de dienst. In korte tijd werd de doelstelling voor de komende vijf jaar al bijna gehaald.