xCloud komt voorlopig niet naar Apple apparaten

News
vrijdag, 07 augustus 2020 om 13:00
project xcloudf1588086653
Microsoft heeft de test met xCloud op iOS devices gestopt en focust zich op Android toestellen. Of xCloud ooit nog op iOS zal verschijnen is onduidelijk.
Microsoft timmert al een tijdje aan de weg om haar nieuwe strategie vorm te geven. Die strategie is er op gericht om Xbox en dan vooral Game Pass op zo veel mogelijk devices beschikbaar te maken. Al enige tijd is Game Pass ook beschikbaar op Windows PCs, en eerder dit jaar werd een beta gestart met de streaming-dienst xCloud op mobiele toestellen.

Deze beta was niet alleen beschikbaar op Android toestellen, maar ook op iOS, zij het in zeer uitgeklede vorm. Er was maar één game speelbaar: Halo: The Master Chief Collection. Nu heeft Microsoft tegen The Verge verkondigd de stekker uit deze beta te trekken en zich volledig op de lancering van xCloud op Android te richten. Die lancering staat voor 15 september gepland en daarbij zou de gehele Game Pass collectie speelbaar moeten zijn.
nieuwe xbox game pass games komen september beschikbaar 138184 1

Naast xCloud ook Stadia niet naar Apple toestellen

xCloud is niet de enige streamingsdienst die moeite heeft om toegang te krijgen tot Apple toestellen. naar verluidt is ook Google tegen de grenzen van wat Apple toestaat aangelopen. Hoewel er geen officiële reden gegeven is, lijkt de policy rond remote desktop clients de boosdoener te zijn. Apple eist dat dergelijke clients alleen verbinding mogen maken met apparaten die eigendom zijn van de gebruiker en dat beide in hetzelfde wifi-netwerk zitten.
Ook de policies rond in-app aankopen gooien roet in het eten: op Apple devices moeten alle betalingen via Apple lopen en moet er 30% van de opbrengst aan Apple afgedragen worden. xCloud voldoet niet aan beide eisen: xCloud maakt immers connectie met servers van Microsoft in hun Azure datacenters en de dienst maakt onderdeel uit van het betaalde Game Pass Ultimate abonnement.
Het is dus nog zeer de vraag of we ooit xCloud speelbaar zullen gaan zien op iOS toestellen, voorlopig is de focus gericht op Android, PC en uiteraard de Xbox consoles zelf.

Populair Nieuws