Phil Spencer: 'The Elder Scrolls 6 zal pas na nieuwe Fable uitkomen'

News
maandag, 02 augustus 2021 om 17:30
elder scrolls 6f1600771030
Het is duidelijk dat het nog wel even zal duren voordat The Elder Scrolls 6 zal verschijnen. Ook Phil Spencer benadrukt dat nu, door te zeggen dat de nieuwe Fable die in ontwikkeling is eerder zal verschijnen dan de RPG van Bethesda.
Het is alweer tien jaar geleden dat The Elder Scrolls V: Skyrim verscheen, met meerdere nieuwe versies en remasters die volgden. Ondanks dat de game een mooi jubileum kan gaan vieren, zal het nog steeds een lange tijd gaan duren voor The Elder Scrolls 6 in de winkelschappen zal verschijnen.
Ook Phil Spencer, de grote baas van Xbox en sinds begin dit jaar één van de leidinggevenden bij Bethesda, bevestigt dat spelers nog veel geduld moeten hebben voor de game. In de IGN Unlocked podcast vertelt hij over de verschillende RPG’s die bij de studio’s van Xbox in ontwikkeling zijn en welke als eerste zullen verschijnen. The Elder Scrolls 6 staat daarbij als laatste op de planning.

Nog meer RPG’s bij Xbox in ontwikkeling

Naast The Elder Scrolls 6 werken de studio’s van Xbox dus aan nog meer titels. De nieuwe Fable wordt deze keer gemaakt door de studio die ook verantwoordelijk is voor de Forza Horizon-reeks. De originele ontwikkelaar, Lionhead Studios, sloot namelijk in 2016 haar deuren.
Met Obsidian Entertainment heeft Microsoft ook rasechte RPG-ontwikkelaar aan boord en daar kunnen liefhebbers van het genre dan ook een aantal mooie dingen van verwachten. Zo werkt de studio momenteel niet alleen aan The Outer Worlds 2, maar ook aan Avowed, een first-person medieval fantasy RPG. Bethesda zelf werkt nog aan de nieuwe IP Starfield, dat volgend jaar moet uitkomen.