Waarom je wel of niet YouTube Premium kopen moet

  Bijna iedere keer dat je de YouTube-app opstart, krijg je een melding: wil je overstappen op YouTube Premium? Maar wat kun je eigenlijk allemaal met het abonnement van YouTube en moet je overwegen het te kopen? Dit is waarom je wel of niet een YouTube Premium abonnement zou moeten kopen.

  Een abonnement op YouTube Premium zou voor veel mensen het zoveelste abonnement zijn. Veel Nederlanders maken al gebruik van Netflix en Spotify voor films, series en muziek. Dan is het belangrijk om goed na te denken of het kopen van een YouTube Premium abonnement iets voor jou is.

  YouTube Music Premium

  Ten eerste krijg je bij een YouTube premium abonnement toegang tot YouTube Music Premium. Hiervoor is een aparte app beschikbaar, waarmee je officiële afspeellijsten, complete albums en losse nummers kunt afspelen. Wanneer je niet precies weet hoe een nummer heet kun je het opzoeken door te zoeken naar de artiest of het album. Daarnaast heb je bij ieder nummer meteen de videoclip beschikbaar.

  YouTube Music Premium is ook los aan te schaffen, maar daar betaal je dan 9,99 euro per maand voor. Straks zullen we het nog hebben over de prijs van een YouTube Premium abonnement, want dan is YouTube Music Premium een stuk goedkoper. Wanneer je al een Spotify-abonnement hebt, is dit waarschijnlijk niet de reden waarom je YouTube Music Premium zou moeten kopen.

  YouTube Originals

  Daarnaast krijg je toegang tot de YouTube Originals wanneer je besluit een YouTube Music Premium abonnement te kopen. Dit zijn films die door YouTube zijn geproduceerd net zoals Netflix Originals zijn geproduceerd door Netflix. Het kunnen zowel films als series zijn. Enkele voorbeelden van YouTube Originals zijn Cobra Kai, Scare Pewdiepie en BTS: Burn the Stage. Deze films en series zijn alleen beschikbaar op YouTube, wanneer je een YouTube Premium abonnement neemt.

  Offline kijken

  Dan zijn we nu aangekomen bij een van de grootste voordelen van YouTube Premium. Wanneer je YouTube video’s wil bekijken met je 4G-internet slurpt dit je internetbundel leeg alsof de kraan volledig wordt opengedraaid. Met een YouTube Premium abonnement kun je video’s downloaden en later terugkijken. Zo kun je kosteloos YouTube video’s kijken wanneer je onderweg bent en er geen Wi-Fi verbinding beschikbaar is.

  Er kunnen meerdere video’s worden gedownload zodat je zelfs een hele vlucht lang van je favoriete YouTubers kunt genieten. Filmpjes kijken van de grootste Nederlandse YouTubers kun je nu altijd en overal bekijken, zelfs wanneer je verbinding heel slecht is. Maar dan moet je het wel van te voren even downloaden.

  Advertentievrij & op de achtergrond kijken

  Ook kun je wanneer je een YouTube Premium abonnement hebt gekocht advertentievrij video’s kijken. Niets is vervelender dan een advertentie op een spannend moment of tijdens het kijken van een gameplay-video. Daar heb je na het kopen van een YouTube Premium abonnement geen last meer van.

  Daarnaast kun je ook video’s op de achtergrond bekijken, terwijl je andere dingen aan het doen bent op je smartphone. Zonder YouTube Premium abonnement moet je iedere keer dat je een berichtje wil beantwoorden uit de app gaan en dat stopt de video. Wanneer je eigenlijk gewoon de hele tijd wil door kijken, biedt YouTube Premium hiervoor de oplossing. Ook kun je muziek afspelen op de achtergrond net als dat bij Spotify kan.

  Prijs

  Dan zijn we nu aangekomen bij het laatste belangrijke aspect van YouTube Premium: de prijs! De eerste maand is op dit moment gratis, waardoor je in ieder geval kunt proberen of YouTube Premium voor jou het kopen waard is. Daarna ga je 11,99 euro per maand betalen en dat is best veel geld. Hiervoor krijg je wel alle features die eerder in dit artikel werden benoemd. Het abonnement kan iedere maand worden opgezegd, maar dan zul je de huidige maand wel moeten betalen.

  Ook kun je kiezen voor een gezinsabonnement. Een YouTube Premium gezinsabonnement kun je met maximaal zes gezinsleden delen. De minimale leeftijd is 13 jaar en het abonnement kost dan 17,99 euro per maand. Dit zou je dan kunnen delen door maximaal zes personen, waardoor je nog maar drie euro per maand per persoon betaald om een YouTube Premium abonnement te kopen.

  Een YouTube Premium kopen

  Ben jij inmiddels overtuigd om een YouTube Premium abonnement aan te schaffen? Of wil je liever een maand gratis uitproberen? Dan kun je dit doen via de website van YouTube Premium.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.