Tesla gaat dezelfde GPU gebruiken als de PS5

News
woensdag, 02 juni 2021 om 14:30
tesla autof1594292410
Voor het nieuwe entertainmentsysteem in de Model S en Model X van Tesla gaat de autofabrikant de AMD RDNA 2 GPU gebruiken. Dat is dezelfde GPU als in de PS5.
Voor mensen die naarstig op zoek zijn naar een PS5 is het misschien een beetje slecht nieuws dat de nieuwe Tesla Model S en Model X gebruik gaan maken van de AMD GPU. De next-gen console van Sony is namelijk al vrij lastig te krijgen door een tekort aan computerchips, waaronder de GPU van AMD ook valt. Voor mensen die op zoek zijn naar een Tesla is het wel goed nieuws, want het lijkt erop alsof het entertainmentsysteem in de nieuwe modellen aardig wat kracht zal produceren.
Het entertainmentsysteem wordt in een middenconsole voor de achterbank geplaatst, zo kunnen je passagiers tijdens het rijden games als The Witcher 3: Wild Hunt spelen. De AMD Radeon RX 6000M Serie met de RDNA 2 indeling zal terug te vinden zijn in het entertainmentsysteem. Tesla heeft vooral voor de GPU gekozen omdat de GPU niet alleen heel krachtig is, zoals we hebben gemerkt bij de PS5, maar ook heel erg efficiënt is op het gebied van energieverbruik.
playtation 5 studiof1605864992

Een PS5 in je Tesla

Eigenlijk gaat het een beetje worden alsof je een PS5 in je Tesla hebt zitten. Misschien dat een Tesla kopen nog wel makkelijker is dan het bemachtigen van de next-gen console van Sony. Jammer genoeg kost een Tesla ook wel een klein beetje meer dan een PS5, maar je zal er toch iets voor over moeten hebben - namelijk een kleine 80.000 dollar. Laten we gewoon hopen dat het wereldwijde chiptekort snel is opgelost zodat alles gewoon goed te krijgen is.

Populair Nieuws