Tencent neemt alweer een studio over

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 15:00
nightingalef1645546004
Het Chinese techbedrijf Tencent heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Van het investeren in bedrijf tot het compleet overnemen van ontwikkelaars, de lijst groeit. Het lijkt erop dat er weer een nieuw bedrijf zich kan toevoegen aan de lijst met aankopen.
Het Chinese technologiebedrijf Tencent heeft een flinke aankoop gedaan. Ze hebben namelijk alle aandelen van Inflexion Games gekocht. De redelijk nieuwe studio Inflexion Games staat onder leiding van Aaryn Flyyn, de voormalig general manager van BioWare. BioWare staat onder meer bekend om games zoals Mass Effect en Dragon Age.

Investeren in studio Inflexion

Het is niet de eerste keer dat Tencent geld investeert in de videogame industrie. Zo hebben zij inmiddels een lange lijst met namen verzameld als we het hebben over investeringen. Zo kochten zij in december ook al Slamfire, het moederbedrijf achter Turtle Rock Studios. Die naam kan je kennen van hun release van Back 4 Blood. Slamfire zou zelfstandig aan de slag gaan, los van de aankoop van Tencent. Waarom Tencent Inflexion Games precies heeft gekocht en voor welk bedrag is helaas onbekend, maar het heeft vast iets te maken met hun aankomende game.

Nightingale

Afgelopen december kwam Inflexion Games met een grote aankondiging, ze lieten namelijk voor het eerst iets zien van hun nieuwste game. Nightingale draait om de Realmwalker, waarmee spelers door verschillende dimensies kunnen reizen en zo moeten zien te overleven. De dimensies brengen allemaal verschillende gevaren met zich mee, het is aan de speler of hij deze gevaren alleen of met anderen wil trotseren. Hoe dan ook duik je in een strijd tegen verschillende monsters en folklore. Zo kun je een Bandersnatch tegen komen in Nightingale, een kruising tussen een roofvogel en een vleermuis.
Nightingale verschijnt in 2022 in Early Acces voor PC. Aaryn Flynn behoudt de leiding over het project en de ontwikkeling van het spel is niet vertraagd door de aankoop. De game wordt wel op een iets andere manier uitgegeven. Het vorig jaar opgerichte label van Tencent met de naam Level Infinite zal namelijk de nieuwe uitgever zijn van het spel.

Populair Nieuws