Square Enix kondigt nieuwe plannen Final Fantasy XIV Online aan

News
woensdag, 23 februari 2022 om 8:30
unnamedf1645453381
Square Enix heeft zijn plannen onthuld om de MMORPG Final Fantasy XIV Online de komende tien jaar te blijven ondersteunen. Onder deze plannen valt nieuwe content en verbeteringen.
Producer en director Naoki Yoshida besprak tijdens de nieuwste Letter from the Producer LIVE-uitzending een aantal toevoegingen die naar Final Fantasy XIV Online komen. Deze toevoegingen zijn bedoeld om de game verder te ontwikkelen naar een online RPG-ervaring die je zowel alleen als met anderen kan spelen.
Vanaf patch 6.1, die gepland staat voor april, zal het in-game Trust System uitgebreid worden. Deze functie laat spelers sommige main scenario dungeons met een groep NPCs voltooien, zodat spelers niet hoeven te zoeken naar andere spelers voor ze verder kunnen met het verhaal. De nieuwe patch maakt het Trust Systeem beschikbaar voor alle main scenario dungeons van A Realm Reborn. Later zullen hier nog meer dungeons aan worden toegevoegd.
Voor nieuwe spelers en spelers die alleen willen spelen worden ook verschillende low-level main scenario dungeons en trials aangepast voor een toegankelijke solo-play-ervaring.
Yoshida kondigde verder aan dat er gewerkt wordt aan een eerste graphics-update van de game. De eerste verbeteringen zullen bij de lancering van het volgende uitbreidingspakket worden doorgevoerd. Op de planning staan onder andere verbeteringen voor de weergave van personages en omgeving, inclusief hogere resolutie textures, verbeterde materiaalweergave en betere licht- en schaduweffecten.
Als laatste werd een gedeeltelijke roadmap aangekondigd met nieuwe content die gepland is voor komende patches. De recente release van de Endwalker-uitbreiding maakt een einde aan de Hydaelyn- en Zodiark-saga, maar volgens het bedrijf is er nog steeds ‘een schat aan nieuwe avonturen en uitdagingen naar spelers onderweg.’
final fantasy xiv endwalkerf1620126174

Gratis trial gaat weer open

Registratie voor de gratis trial van Final Fantasy XIV Online wordt 22 februari geopend. Deze registratie werd rond de lancering van Endwalker gesloten om overbelasting van de servers te voorkomen.
De gratis trial bevat alle content van de uitbreidingen A Real Reborn en Heavensward, een extra speelbaar ras (Au Ra) en drie aanvullende speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian en Machinist). De trial staat gelijk aan twee volledige Final Fantasy-titels, zonder speeltijdbeperkingen.
Ben je nieuw bij Final Fantasy XIV Online? Lees dan hier onze beginnersguide.