Misdaadserie The Blacklist krijgt tiende seizoen

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 14:30
the blacklistf1624866946
Goed nieuws voor fans van misdaadserie The Blacklist: netwerk NBC heeft aangekondigd dat de serie een tiende seizoen krijgt.
Hoofdrolspeler James Spader maakte het nieuws dinsdagavond bekend toen hij bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon te gast was. Spader zei dat ze het die middag nog te horen hadden gekregen. ‘’Iedereen was aan het haasten zodat we het in de show konden aankondigen,’’ aldus de acteur.
Het nieuws komt opvallend vroeg naar buiten. Momenteel zit The Blacklist nog midden in het negende seizoen dat afgelopen oktober begon. Volgens Deadline kwam de onthulling zo vroeg doordat de serie vanaf deze week weer op vrijdag wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De eerste negen afleveringen waren op donderdag te zien, doordat Law & Order: For the Defense een paar maanden eerder gecancelled werd.
In het tiende seizoen zal James Spader terugkeren als Raymond ‘Red’ Reddington, maar wel zonder collega Megan Boone en bedenker Jon Bokenkamp. Zij verlieten allebei de serie na het achtste seizoen.

Waar gaat The Blacklist over?

In The Blacklist volgen we Raymond ‘Red’ Reddington, Amerika’s meest gezochte crimineel die op een dag genoeg heeft van de misdaad en besluit de FBI te helpen om andere beruchte criminelen op te sporen.
Elk seizoen van de serie ontving positieve recensies. Met name Spader krijgt voor zijn rol veel lof van critici. Ook bij het grote publiek doet de serie het na ruim acht jaar nog steeds goed. In de VS kijken er namelijk gemiddeld 22 miljoen mensen per aflevering.