Tencent koopt Back 4 Blood ontwikkelaar

News
dinsdag, 21 december 2021 om 8:00
back 4 bloodf1623840996
Het Chinese technologiebedrijf Tencent heeft Slamfire, het moederbedrijf van Turtle Rock Studios, gekocht. Turtle Rock is de studio achter de onlangs uitgebrachte game Back 4 Blood. De studio zal onafhankelijk blijven opereren, maar valt nu dus onder Tencent.
Hoewel Tencent nu eigenaar is van de studio verandert er volgens Turtle Rock Studios niets. Studio-oprichters Phil Robb en Chris Ashton blijven de baas, en de studio blijft opereren vanaf dezelfde plek. Tencent zal dus niet alles omver gooien en de studio anders laten werken.

Wat is het voordeel voor Turtle Rock Studios?

Volgens Turtle Rock Studios kan de studio dankzij de overname groeien en meer doen met Back 4 Blood en andere games. Op het moment wil vooral verder met Back 4 Blood en er echt een succesvolle reeks van maken. De overname door Tencent zou Turtle Rock de middelen geven om dat te doen.
Tencent is ook blij met de overname van de studio. Eddie Chan, chief strategy officer van Tencent Game Global, laat weten dat het bedrijf groot fan is van Turtle Rock en uitkijkt naar welke games er allemaal in de toekomst door de studio worden gemaakt.
Turtle Rock Studios is zeker niet het enige bedrijf onder de Tencent-paraplu. Tencent is namelijk al langer bezig met het kopen van of investeren in verschillende game studio's en bedrijven. Het bedrijf heeft dus ook zeker een grote invloed in de game markt.

Populair Nieuws