Tele2 komt eindelijk ook met 5G internet abonnementen

  Op het gebied van smartphones is 5G internet één van de grootste veranderingen in de afgelopen paar jaar. Klanten bij Tele2 kunnen nu eindelijk ook upgraden naar een abonnement met de nieuwe generatie mobiel internet, maar het komt wel met een kanttekening.

  Wie een abonnement heeft bij één van de drie grote providers van Nederland - Vodafone, T-Mobile en KPN - kan al sinds midden vorig jaar genieten van 5G internet. Ten minste, wanneer je in het bezit bent van een smartphone die kan gebruikmaken van het nieuwe netwerk natuurlijk. Dat laatste is dan ook één van de unique selling points van nieuwe smartphones die op de markt verschijnen.

  Klanten van Tele2 hebben er een lange tijd op moeten wachten, maar ook zij kunnen nu upgraden naar een abonnement met 5G internet. Toegang tot 5G kost twee euro extra per maand, maar is wel maandelijks opzegbaar en loopt via het netwerk van T-Mobile. Opvallend genoeg kunnen alleen klanten die nu een nieuw abonnement afsluiten of een bestaand abonnement verlengen gebruikmaken van die mogelijkheid. Klanten met een bestaand abonnement kunnen nog niet upgraden.

  Controverse rondom 5G internet

  Hoewel mensen die veel gebruikmaken van mobiel internet de komst van 5G met open armen hebben ontvangen, is er vorig jaar ook veel kritiek geweest op de nieuwe generatie internet. Zo wilde Stichting Stop 5G ervoor zorgen dat de komst van 5G werd gestopt in Nederland, totdat er meer onderzoek naar mogelijke gezondheidsproblemen was gedaan. De rechter heeft dat verzoek alleen van de hand gewezen en het groene licht gegeven aan de internetproviders.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.