The Phantom Thieves komen (opnieuw) onze harten veroveren met Persona 5 Strikers

  Net wanneer Joker en de rest van de Phantom Thieves zijn herenigd om te genieten van een vakantie, wordt Japan geteisterd door allerlei vreemde gebeurtenissen. Tijd voor een trip naar de Metaverse dus. Ditmaal niet met turn-based gevechten, maar in real-time hack n slash battles. Je leest het in onze Persona 5 Strikers preview.

  Voor deze Persona 5 Strikers preview gingen we aan de slag met de eerste 4 uur van het spel. In die tijd speelde we door de introductie en onderzochten we de eerste kerker, een zogenaamde Jail waar aan het einde weer een geflipte slechterik ons opwachtte. We hebben de Switch versie van het spel gespeeld, en we zijn blij om mee te delen dat op een kleine grafische daling na deze versie vrijwel identiek aan de PS4 en steam versies.

  Meer Persona 5

  Het is een traditie geworden: alle grote Japanse series moeten een Dynasty Warriors spin-off titel hebben. Na Dragon Quest, Fire Emblem en zelfs The Legend of Zelda wordt nu ook een spel uit de Persona serie omgedoopt tot een hack 'n slash fenomeen. Niet verrassend dat deze eer naar het charismatische Persona 5 gaat natuurlijk, aangezien van alle Persona games deze bejubelde titel de meeste harten heeft veroverd.

  Maar Persona 5 Strikers zet deze traditie nu flink op z'n kop. In dit spel is de Warriors gameplay vooral gebruikt om een unieke hybride gameplay te creëren, waarin de tactische hack 'n slash vechtstijl is gecombineerd met Persona 5's turn-based Persona gevechten.

  Strikers draait niet om het veroveren van kampen en het verslaan van honderden vijanden, maar om amusante dialogen en uitdagende kerkers zoals we die kennen uit Persona 5. Het spel valt het beste te omschrijven als een real-time strategy Persona 5 ervaring. Sterker nog, Strikers is helemaal geen spin-off titel, maar een regelrecht vervolg op Persona 5 dat weer vele harten belooft te veroveren.

  Go to jail!

  Al vanaf het titelscherm van het spel is het duidelijk dat ook voor deze titel nauw is samengewerkt tussen de Warriors en Persona studios. Strikers heeft zo'n beetje alle charme van het originele spel regelrecht overgenomen, en weet dit zelfs feilloos te mengen met al het nieuwe dat het spel biedt.

  We zien hoe het nu met Joker en de Phantom Thieves gaat, een half jaar na de gebeurtenissen van Persona 5. De jongelui hebben een zorgeloze vakantie gepland, maar wanneer ze weer per ongeluk in de trippy, alternatieve Metaverse dimensie belanden loopt het toch even anders dan gedacht.

  Deze nieuwe Metaverse locaties, Jails genaamd, spelen net als de Palaces uit Persona 5. Voor deze preview verkende we de Jail uitdaging van een dame met het een en ander op haar kerfstok die je al vroeg in het spel ontmoet. De Jails zijn bezaaid met puzzels en vijanden die rechtstreek kunt aanvallen, of omheen kunt sluipen. Maar aangezien Strikers een zeer tof vechtsysteem bevat, zien wij geen reden om niet op de vuist te gaan.

  Showtime

  Het nieuwe hybride vechtstijl wordt ondersteund door allemaal mechanics die fans zullen herkennen uit Persona 5, zoals de super stylish All-Out-Attacks, die je kunt uitvoeren wanneer je de zwakke plek van een vijand raakt, en het afwisselend aanvallen met handwapens en vuurwapens. Deze technieken moet je ook echt gebruiken, want vijanden zullen ook zwakke proberen te raken. Met alleen maar op de knoppen te rammen kom je er dit keer niet.

  Knokken doe je niet alleen met Joker, maar ook met de rest van de Phantom Thieves die dit keer allemaal speelbaar zijn in een team van vier. In Persona 5 kreeg niet elk lid van de Phantom Thieves even veel aandacht, maar in Strikers is elk lid al vrij snel van de partij, met allemaal unieke skills en Persona krachten waar tussen je kunt schakelen.

  Alleen maar goed nieuws

  Maar naast al dit geweld bevat Persona 5 Strikers natuurlijk ook weer enorm veel cutscenes waarvan alle dialogen is ingesproken. Alleen al in de eerste 4 uur die wij hebben gespeeld waren er al ee hoop cutscenes, waardoor het spel net als Persona 5 zo nu en dan meer aanvoelt als een visual novel dan als een actievolle beat em’ up.

  Ondanks dat Omega Force de Warriors magie aan dit spel heeft toegevoegd, lijkt Persona 5 Strikers totaal geen typische Dynasty Warriors spin-off titel te worden. Dit spel is in alles meer Persona 5, en dat is enorm goed nieuws voor de fans. De real-time strategy gameplay geeft de serie een nieuwe twist, en dit kan zorgen voor een verfrissende nieuwe style, maar ook een prachtig moment om nieuwe fans te winnen. Tot nu toe alleen maar goed nieuws wat betreft Persona 5 Strikers dus, we kunnen niet wachten om je meer te vertellen en het eindresultaat te spelen!

  Persona 5 Strikers

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.