10 verborgen Xbox Series X features die je móét weten

  De Xbox Series X is nu een aantal maanden op de markt. Nieuwe features duiken soms nog in de raarste plekken op. Wij zetten de handigste verborgen Xbox Series X features voor je op een rijtje.

  De Xbox Series X zit vol met features en opties die compleet nieuw zijn. Microsoft bouwt verder op de Xbox One-generatie met verfijnde opties en nieuwe functies. Sommige features vliegen alleen onder de radar door, dus zetten we ze hier voor je op een rijtje.

  Filter op Xbox Series X Optimized games

  We trappen af met één van de handigste features als je net een nieuwe Xbox Series X hebt aangeschaft. Wie de nieuwe Xbox in huis heeft, wil natuurlijk gelijk van de geoptimaliseerde Xbox Series X games gebruikmaken. Dat kan gelukkig ook op simpele manier geregeld worden.

  De Xbox Series X heeft een mogelijkheid om te filteren op games die Xbox Series X Optimized zijn. Wanneer je in de game bibliotheek zit, kun je de filter knop selecteren. Doe dit en je ziet dat er een optie is voor Xbox Series X|S Optimized titels.

  Gebruik “Instant On” juist niet

  Eén van de eerste vragen die je Xbox Series X stelt bij het installeren is of je gebruik wil maken van de Instant On functie. Hierdoor start de console wanneer deze uit staat sneller op. Tevens krijg je de optie om de console te besturen via de Xbox App. Toch kun je beter voor de Energiebesparing optie.

  Instant On vreet namelijk energie alsof het verse popcorn is die je tijdens de film verorbert. Je kunt bij Instellingen de aanpassing maken door naar General te gaan. Kies vervolgens voor Power Mode and Startup en maak de switch naar Energiebesparing.

  Kies je eigen achtergrond

  De Xbox Series X biedt in tegenstelling tot de PlayStation 5 wel een optie voor achtergronden. Deze kun je namelijk naar hartenlust aanpassen, waarbij je kunt kiezen tussen kleuren, screenshots en zelfs dynamische achtergronden. Heel moeilijk is het allemaal niet.

  Ga in je Instellingen naar General en kies vervolgens voor Personalization. Eenmaal daar kun je voor Achtergrond kiezen en zelf bepalen wat voor type achtergrond je wilt. Kleuren, kunst van de games, achievement kunst, eigen foto’s, screenshots en dynamische achtergronden zijn allemaal mogelijk.

  Neem op in 4K

  Zodra je heb ingesteld dat je Xbox Series X in 4K beelden output, krijg je de optie om in 4K gameplay op te nemen. De resolutie kun je aanpassen via Instellingen. Vanuit daar navigeer je naar Preferences (voorkeuren) en selecteer je Capture and Share. Hier kun je zelf de resolutie instellen, al moet je wel weten dat de lengte korter wordt naarmate de resolutie hoger wordt.

  Pas je Guide Tab aan

  De Xbox Series X heeft een aanpasbare Guide Tab (een soort snelmenu). Wanneer je in het Home scherm zit druk je op de Xbox-knop waarna de Guide Tab verschijnt. Deze zit vol opties, zoals je profiel, achievements, parties, opnames en vrienden. De tab is volledig aanpasbaar als je het Profiel menu selecteert gevolgd door Customize Guide Tabs.

  Snel uitschakelen

  Als je de Xbox Series X snel wilt uitschakelen, kun je dat op eenvoudige wijze doen. Houd de Xbox-knop ingedrukt. Vervolgens krijg je de opties om de console af te sluiten of in rust modus te zetten.

  Speel samen als één speler

  In het teken van toegankelijkheid heeft de Xbox Series X een feature die het mogelijk maakt om met twee spelers een personage te besturen. De zogeheten co-piloot functie zorgt ervoor dat je de input van twee controllers als het ware samen kunt voegen. Bij je Instellingen scroll je naar Ease of Access en selecteer je Controller. Vervolgens markeer je de controllers die je voor de co-piloot functie wil gebruiken.

  Spoor je niet-geïnstalleerde games op

  Vanaf het eerste moment zijn niet alle games die aan je Xbox-account zijn gekoppeld zichtbaar. Om al je digitale aankopen te vinden moet je naar een ander tabje gaan. Al deze niet geïnstalleerde games staan namelijk in het My Games en Apps tabje.

  Hier moet je nog even door scrollen naar de naam Full Library (Volledige Bibliotheek) waarna je All Owned Games selecteert. Nu zie je alle games die van jou zijn en kun je titels naar hartenlust downloaden.

  Microsoft

  Stel je controller in

  De co-piloot functie is niet de enige manier waarop Microsoft toegankelijkheid aanbiedt. Een andere Xbox Series X feature zorgt er namelijk voor dat je iedere knop op de controller kunt aanpassen. Iedere knop (en zelfs de triggers) zijn aanpasbaar, wat gamen voor sommigen stukken toegankelijker maakt.

  Verander je Home Screen

  Net als met de Guide Tab is het ook mogelijk om je Home scherm aan te passen. De Store kun je bijvoorbeeld helemaal naar onderen plaatsen, terwijl Game Pass het eerste wordt wat je ziet als je de console opstart. Het enige wat je moet doen is op Opties klikken op je Xbox controller wanneer je in het Home scherm zit en boven één van de blokken op het scherm hangt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.