Tears of the Kingdom best verkochte game in Europa

News
woensdag, 19 juli 2023 om 10:30
tears of the kingdomf1683724951
Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat de nieuwste Zelda een enorm succes is. De game brak in de eerste dagen na release al verkooprecords. Nu blijkt dat Tears of the Kingdom in Europa zelfs de best verkochte game van het jaar tot nu toe is.
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is nog niet al te lang geleden uitgekomen, maar is in korte tijd aan de top komen te staan van de best verkochte games in Europa. Marktonderzoeker GfK Entertainment deelt de top 3 bestverkochte games van 18 Europese landen in de eerste helft van 2023. In negen van die landen staat Tears of the Kingdom aan de top en in bijna alle landen staat het in de top 3.
Een bijzonder grote verrassing is dat niet. Nintendo kon na één weekend al melden dat Tears of the Kingdom 10 miljoen keer was verkocht. Daarmee was het de snelst verkochte Zelda-game ooit en bovendien de snelst verkochte Nintendo-game ooit.

Is Tears of the Kingdom ook de best verkochte game in Nederland?

De nieuwe Zelda komt ook in de top 3 van Nederland voor, maar staat niet aan de top. In ons land is Hogwarts Legacy, dat aan het begin van het jaar nogal meters maakte, de bestverkochte game van 2023 tot nu toe. Nederland is één van vier landen waarin Hogwarts Legacy aan de top staat, terwijl FIFA 23 in vijf landen het meest werd verkocht.
In 15 van de 18 landen waar GfK data van heeft bestaat de top drie uit de bovengenoemde games. Er zijn daarop maar drie uitzonderingen. In Duitsland en Zwitserland wordt FIFA 23 uit de top 3 geweerd door Mario Kart 8 Deluxe. Slowakije is het enige land waarin Tears of the Kingdom de top 3 niet haalt: daar staat NHL 23 op de derde plek.

Populair Nieuws