Teams krijgt mogelijkheid 49 schermen tegelijk te zien

News
woensdag, 17 juni 2020 om 12:00
video conference 5162927 1920f1592379620
Heel veel mensen hebben de afgelopen maanden gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Er is nu een nieuwe mogelijkheid om schermen van 49 gebruikers tegelijk te zien. Dit maakt Microsoft bekend op haar blog.
Vooral voor docenten is deze nieuwe mogelijkheid om 49 schermen tegelijk te zien erg handig. Ondanks dat studenten hun camera niet per se aan hoeven te zetten kan de docent wel meerdere studenten tegelijk zien terwijl hij les geeft. Ook is de nieuwe mogelijkheid een groot voordeel voor bedrijven wanneer er bijvoorbeeld een vergadering moet worden gehouden.
Eerst kon je in Teams maar maximaal negen schermen tegelijk zien. Dat vonden veel mensen onhandig. De nieuwe functie zal het programma dus veel meer verbeteren. Ook concurrent Zoom ondersteunt op dit moment 49 schermen per meeting. Concurrent Meet heeft in april de mogelijkheid gekregen om 16 schermen tegelijk te zien. Teams krijgt ook de mogelijkheid om het aantal deelnemers te verhogen. Nu kan je in Teams met maximaal 250 mensen deelnemen, maar dat zal verhoogd worden naar maximaal 500 mensen.

Pandemie

De reden dat zoveel mensen tegenwoordig videomeetings houden op Teams is natuurlijk omdat iedereen thuis heeft moeten zitten vanwege het coronavirus. Ook nu werken er nog veel mensen thuis en gebruiken daarbij dus Teams of Zoom om toch nog met elkaar te communiceren. Dit soort bedrijven gaan dus erg goed tijdens de pandemie. Er moeten nog een paar kleine aanpassingen worden gedaan aan Microsoft Teams. De functie van 49 schermen bij Teams zal dus ergens in de herfst beschikbaar zijn.