Analist: PS5 gaat de Xbox Series X dik verslaan in sales

News
woensdag, 17 juni 2020 om 11:00
ps5 design 2f1591950588
Aan het einde van dit jaar gaat de console oorlog eindelijk weer helemaal los. Volgens analistenbureau Ampere Analysis is de strijd alleen al gestreden en zal Sony in de aankomende generatie een grote overwinning boeken.
Sony heeft spelers over de hele wereld enthousiast gemaakt voor de PlayStation 5 vorige week, met de onthulling van de console en de line-up aan games. De soortgelijke presentatie die Microsoft heeft gegeven over de Xbox Series X kon niet op dezelfde ontvangst rekenen.
Er zijn daarnaast nog veel belangrijke factoren van beide consoles waar we nog niet op de hoogte van zijn, waarbij het prijskaartje de grootste rol speelt. Volgens Research Director Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis zal dat alleen weinig invloed hebben. In een nieuw rapport laat Harding-Rolls weten dat de verwachting is dat de PS5 de Xbox Series X dik gaat verslaan in het aantal verkochte consoles.
Volgens de analyse zal er naar verwachting aan het einde van 2024 103 miljoen verkochte next-gen consoles zijn. De PlayStation 5 zal 66 miljoen van die sales op haar rekening nemen, terwijl de Xbox Series X maar 37 miljoen keer zal zijn verkocht.

Kleiner gat in 2020

De Research Director van Ampere Analysis denkt alleen niet dat het verschil zo groot zal zijn vanaf het begin. In het eerste jaar wordt geschat dat de PS5 4,6 miljoen keer verkocht zal worden, tegenover 3,3 miljoen sales voor de Xbox Series X. Na verloop van tijd zal de next-gen console van Sony het gat gaan vergroten. Of de voorspelling werkelijkheid wordt is natuurlijk nog even wachten, maar het is duidelijk dat Microsoft aan zet is om het momentum te pakken.

Update - Ampere niet alleen in gedachtegang

Marktonderzoeksbureau DFC Intelligence heeft namelijk ook haar boekje open gedaan over de verwachtingen van de next-gen consoles. Het bedrijf schat dat in 2024 meer dan 100 miljoen PS5-exemplaren zijn verkocht. Dat zou het dubbele zijn van de verwachte aantallen van Microsofts Xbox Series X.
Dit bericht is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.