Team Ninja komt met PS5-exclusive open world game Rise of the Ronin

News
woensdag, 14 september 2022 om 9:30
rise of the roninf1663139965
Team Ninja, de ontwikkelaar achter onder andere Ninja Gaiden en Nioh, werkt achter de schermen al een tijdje aan een nieuwe PS5-exclusive. De open world game heet Rise of the Ronin en is tijdens State of Play eindelijk onthuld.
Met de verrassende aankondiging van State of Play op dinsdag, beloofde Sony om te komen met nieuwe trailers én reveals. Eén van de aankondigingen die tijdens de showcase is gedaan, is de game Rise of the Ronin.
De nieuwe game van Team Ninja speelt zich af in het jaar 1863, tijden de burgeroorlog in Japan. Terwijl de Japanse families met elkaar vechten, probeert het westen steeds meer invloed te krijgen in het land. Volgens de ontwikkelaar zal je dus niet alleen vechten met katana's en andere conventionele wapens, maar ook nieuwe vuurwapens. Dat vertelt Team Ninja director Fumihiko Yasuda op het PlayStation Blog.

Meest ambitieuze game ooit voor Team Ninja

De studio heeft ondertussen veel ervaring als het aankomt op man-op-man-gevechten en volgens Yasuda wordt die kennis gebruikt om alles naar een nog hoger niveau te tillen. Volgens de regisseur wordt het dan ook 'het meest ambitieuze en uitdagende project voor Team Ninja tot nu toe'.
Rise of the Ronin komt exclusief uit voor de PS5 en heeft tijdens State of Play ook meteen een trailer gekregen. Wel moeten we nog een lange tijd wachten voordat we zelf met de open world game aan de slag kunnen. De release van Rise of the Ronin staat namelijk gepland voor 2024.

Populair Nieuws