Star Wars Ahsoka betoont eer aan overleden acteur Ray Stevenson

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 17:30
In mei overleed plotseling acteur Ray Stevenson op 58-jarige leeftijd. De nieuwe serie Star Wars Ahsoka betoont eer aan de acteur aan het einde van de eerste aflevering.
De filmwereld was geschokt toen eind mei werd bekendgemaakt dat Ray Stevenson was overleden. De acteur stond een paar dagen daarvoor nog op de set voor de film Cassino op het Italiaanse eiland Ischia, waar hij plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis met een ziekte. Niet veel later overleed de acteur in het ziekenhuis.
Het overlijden van de acteur kwam voornamelijk als schok, omdat Stevenson nooit tekenen toonde van een ziekte. Zijn agenda stond dan ook vol met projecten van films en series. Zo verschijnt de acteur post-mortem nog in de film Gateway to the West en had hij een rol in Star Wars Ahsoka als Baylon Skoll, een bondgenoot van Admiral Thrawn.
Aan het einde van de eerste aflevering van Star Wars Ahsoka, die vandaag in première is gegaan in Nederland op Disney+, wordt er eer betoond aan Ray Stevenson. Vlak voordat de credits verschijnen komt de boodschap “For our friend, Ray” in beeld.

Bekende naam in het Star Wars-universum

Het is ook niet de eerste keer dat Stevenson heeft meegewerkt aan een Star Wars-project. Eerder heeft de acteur namelijk de stem ingesproken van Gar Saxon in The Clone Wars en Star Wars Rebels.
Door de jaren heen heeft Stevenson in veel grote projecten gespeeld, van de Thor-films tot aan Black Sails en The Three Musketeers. Zijn grote doorbraak was in 2005, toen hij als de Romeinse legionair Titus Pullo verscheen in de HBO-serie Rome. Ondanks dat de serie slechts twee seizoenen kreeg, was Stevenson meteen geliefd bij het publiek.

Populair Nieuws