Tales of Dunk and Egg wordt twee Game of Thrones spin-off op HBO

News
vrijdag, 22 januari 2021 om 15:00
game of thronesf1638269257
Sinds het einde van de extreem populaire Game of Thrones serie is er een flink gat ontstaan. HBO wil die ruimte zelf weer invullen met spin-off series op Game of Thrones, waarvan Tales of Dunk and Egg de tweede gaat worden.
Het laatste seizoen van Game of Thrones heeft voor veel fans een nare smaak in de mond achtergelaten, maar toch kijken veel mensen uit naar de spin-offs op de serie. In acht seizoenen zijn er namelijk vaak referenties gemaakt naar belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Westeros en de spin-offs zullen die naar het scherm brengen.
Zo is al een tijdje bekend dat de eerste serie House of the Dragon heet en zich zal gaan richten op de heerschappij van de Targaryen familie 300 jaar geleden. Volgens Variety is nu alleen ook al bekend wat de tweede spin-off gaat worden: Tales of Dunk and Egg. In een exclusief artikel claimt de publicatie dat de serie in een vroeg stadium van ontwikkeling is, dus het zal nog wel een tijd duren voordat de show ook daadwerkelijk uitgezonden gaat worden.

Waar gaat Tales of Dunk and Egg over?

Liefhebbers van Game of Thrones en The Song of Ice and Fire franchise zullen waarschijnlijk een glimlach op hun gezicht krijgen bij het horen van de naam van de spin-off. Tales of Dunk and Egg is namelijk een reeks verhalen van George R.R. Martin die hun eigen boekenserie hebben gekregen tussen 1998 en 2010. In 2015 werden de verhalen gebundeld uitgebracht onder de naam A Knight of Seven Kingdoms.
In de reeks volgen we de avonturen van Ser Duncan the Hall (Dunk) en de jonge Aegon V Targaryen (Egg), ongeveer negentig jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Egg is een schildknaap voor Ser Duncan, die weer een zogeheten Hedge Knight is - een ridder zonder meester, die door het land trekt op zoek naar opdrachten. Zoals liefhebbers weten zullen de twee alleen een veel grotere rol spelen in de toekomst!