Take-Two keert Outriders ontwikkelaar de rug toe

  People Can Fly, de ontwikkelaar van onder andere Outriders, is bezig met een nieuwe game genaamd Project Dagger. Nu heeft uitgever Take-Two alleen besloten om niet meer mee te werken aan het project.

  Er wordt al twee jaar lang gewerkt aan Project Dagger, ondanks dat People Can Fly tegelijkertijd bezig was met de looter shooter Outriders. Het is nu alleen de vraag of de game ooit nog het daglicht zal zien.

  In een verklaring heeft People Can Fly namelijk laten weten dat Take-Two zich heeft teruggetrokken uit het project. Het bedrijf zou eigenlijk optreden als uitgever voor Project Dagger, maar dat plan gaat dus niet meer door. Wel kan de ontwikkelaar doorwerken aan de game, aangezien het zelf de IP in handen blijft houden, mits er natuurlijk genoeg geld is.

  “We willen hierbij laten weten dat People Can Fly een intentieverklaring heeft ontvangen van Take-Two om de overeenkomst voor het ontwikkelen en uitgeven te beëindigen door middel van wederzijds begrip tussen de partijen. De overeenkomst gaat over Project Dagger, een nieuwe action adventure IP, dat in ontwikkeling is de afgelopen twee jaar.”

  Hoe gaat het nu verder met Project Dagger?

  In de verklaring heeft Sebastian Wojciechowski, de CEO van People Can Fly, laten weten dat het plan nu is om de game zelf uit te geven. Dat kan volgens de CEO wel 'de nodige investeringen' kosten. Als er een andere uitgever langskomt met een aantrekkelijk zakenplan, dan staat de studio ervoor open om daarmee samen te werken.

  Waarom Take-Two heeft besloten om uit het project te stappen is niet bekend. Wel wordt door de verklaring duidelijk dat People Can Fly nog een flink aantal andere projecten in ontwikkeling heeft: een game voor Square Enix, twee games die het zelf uitgeeft, een project dat zich nog in een vroege fase bevindt en twee VR games.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.