De nieuwe FIFA 23 features op een rij

Article
dinsdag, 27 september 2022 om 15:00
fifa 23f1658388766
De release van FIFA 23 staat om de hoek en dat betekent dat het tijd is om in de nieuwe FIFA 23 features op een rij te zetten. EA Sports heeft namelijk wat werk verzet om spelers van het populaire voetbalspel wat nieuwe ervaringen te bieden.
Vanaf komende week kunnen we weer aan de slag met de populairste voetbalgame op de markt, FIFA 23. De nieuwe game van EA Sports zal een paar nieuwe features aanbieden die spelers een completere voetbalervaring moeten bieden en het speelplezier verhogen. Wij zetten de nieuwe FIFA 23 features op een rij zodat je gelijk weet wat je kan verwachten van de nieuwe voetbalgame.

Nieuwe modus voor Ultimate Team

Laten we eerst duiken in een nieuwe gamemodus voor Ultimate Team. De populaire modus waarin je jouw eigen droomteam samenstelt gaat een beetje op de schop. De manier waarop je chemie tussen je spelers verzamelt zodat ze beter spelen is compleet veranderd en zou je meer vrijheid moeten geven in het samenstellen van je team, maar daarnaast voegt EA Sports ook nog een extra modus toe aan FIFA 23 Ultimate Team.
De nieuwe gamemodus kan je in het menu vinden onder de naam FUT Moments. Hierin speel je korte scenarios uit van verschillende voetballers of echte wedstrijden om beloningen te verdienen. De modus is bedacht om spelers een nieuwe optie te geven om wat sneller de game op te pakken voor korte uitdagingen. Voor het voltooien van de uitdagingen krijg je een nieuwe valuta die je kan besteden aan onder andere spelers en pakketten.
mbappe lores wm 16x9f1658326285

Wereldkampioenschappen in overvloed

De nieuwe modus in Ultimate Team is niet de enige modus die nieuw is in FIFA 23. Als onderdeel van de nieuwe FIFA 23 features krijgen we een oude bekende terug. Vanwege het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar komende winter worden we, net zoals in eerdere WK-jaren, getrakteerd met een WK-modus waarbij je jouw favoriete nationale team naar glorie kan leiden.
Nou is deze modus niet echt nieuw, maar tegen de zomer krijgen we een variant die wel hartstikke nieuw is. Voor het eerst in FIFA zal er namelijk ook uitgebreid aandacht worden besteed aan het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Of er ook Ultimate Team varianten van beide toernooien is nog onbekend, maar in voorgaande WK-jaren is dat wel altijd gedaan. Als het ook gedaan wordt voor het WK vrouwenvoetbal, dan zal het gelijk de eerste keer zijn dat vrouwen verschijnen in Ultimate Team.
Daarnaast zijn er ook nog een paar nieuwe FIFA 23 features voor Carrière. De geliefde modus van FIFA krijgt de laatste jaren veel kritiek omdat er een gebrek aan vernieuwing zou zijn. De modus krijgt iets meer liefde dit jaar en dat uit zich vooral in de vorm van nieuwe cutscenes voor de spelerscarrière om je meer het gevoel te geven dat je echt een voetballer bent. Daarbij kan je in de managerscarrière in de schoenen van een echte manager zoals Jürgen Klopp stappen om je favoriete club naar de top te leiden.

Vernieuwde gameplay

Een lijstje over de nieuwe FIFA 23 features op een rij zou niet compleet zijn zonder het over de veranderingen in de gameplay te hebben. De spelers met een PS4 of Xbox One kunnen even wegkijken, want helaas zullen de nieuwe gameplayelementen niet hun weg vinden naar die platforms. Op next-gen en PC kun je met volle teugen genieten van Hypermotion 2, het vervolg op de nieuwe animatiepakketten van vorig jaar.
EA Sports heeft extra tijd gestoken in het toevoegen van nieuwe animaties om je een realistischere voetbalervaring voor te schotelen. Net als vorig jaar zet Hypermotion de deur open voor enkele nieuwe gameplayelementen. Zo zou dribbelen een stuk preciezer moeten zijn, kan je bij dode spelsituaties tot in detail beslissen waar je de bal wil raken en zal je nieuwe mogelijkheden hebben met betrekking tot verdedigen.
Een van de nieuwe FIFA 23 features die veel spelers waarschijnlijk wel interessant zullen vinden, is een nieuw soort schot wat aan de game is toegevoegd. Je kan nu namelijk een krachtig schot nemen. Het schot moet volledig handmatig gemikt worden en zal een langere animatie hebben, maar als het schot eenmaal gelost wordt, dan heb je een grotere kans dat de bal op prachtige wijze de kruising in vliegt.
havertz trap to volley jun28 v2f1658328735

Gedeelde voortgang

Voor liefhebbers van het samenspelen met vrienden is er ook goed nieuws. De modi Pro Clubs en Volta zullen in FIFA 23 namelijk gedeelde voortgang bieden zodat je niet twee verschillende pro-spelers hoeft te maken voor beide modi. Zo kan je met je vrienden moeiteloos wisselen tussen serieuze voetbalwedstrijden in Pro Clubs en meer arcade-ervaringen die je in Volta vindt.
Onder de nieuwe FIFA 23 features vinden we ook cross-play. Er zal gespeeld kunnen worden tussen PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Daarnaast krijgen ook PlayStation 4 en Xbox One spelers een gezamenlijke cross-play omgeving. Daarbij zullen de verschillende consoles een gedeelde transfermarkt hebben in FIFA 23 Ultimate Team. FUT-spelers op PC zullen het helaas met een eigen transfermarkt moeten doen.
Aan cross-play zit alleen nog wel een beetje teleurstellend nieuws verbonden, want de mogelijkheid zal alleen bestaan voor 1-tegen-1 modi. Als je op PlayStation 5 Pro Clubs wil spelen met vrienden op PC is dat dus helaas geen mogelijkheid. EA Sports heeft wel aangegeven in de toekomst te kijken naar meerdere mogelijkheden met betrekking tot cross-play, dus hopelijk kunnen we in de loop van het jaar wat meer informatie hierover verwachten.
kerr lores wm 16x9f1658324948

Immersieve wedstrijdervaring

Een van de nieuwe FIFA 23 features is ook een vernieuwde wedstrijddagervaring. De afgelopen jaren zagen we al meer korte filmpjes die de gameplay onderbraken om interacties tussen spelers te tonen en de camera naar het publiek te kantelen. Dit jaar heeft EA Sport ook weer meer tijd gestoken in het ontwikkelen van de volledige voetbalervaring door meer van dit soort interacties te introduceren.
Daarnaast ziet het gras er realistischer uit dan ooit tevoren en zijn er nieuwe technieken gebruikt om de doelnetten samen te stellen. Dit bij elkaar moet ertoe leiden dat je nog veel meer het gevoel hebt dat jij je club naar ultieme glorie aan het leiden bent terwijl je speelt.
FIFA 23 zal vanaf 30 september in de schappen liggen, maar met de Ultimate Edition kan je vanaf 27 september je voetbalschoenen al aantrekken. Nou kost gamen tegenwoordig best veel geld en wil je FIFA 23 misschien wat goedkoper op de kop tikken. Ten slotte werden we deze week nog verrast met het nieuws dat Ted Lasso van de gelijknamige populaire Apple TV+ serie zal verschijnen in de game.

Populair Nieuws