T-Mobile en KPN maken vandaag 5G-netwerk beschikbaar

  Vandaag zetten T-Mobile en KPN hun 5G-netwerk aan. Door het nieuwe netwerk moet naar verloop van tijd het mobiele dataverkeer flink versneld worden. Vorige week gingen de eerste 5G-frequenties al onder de hamer.

  Vorige week werden in Nederland de eerste 5G-frequenties in Nederland geveild. Zo belandde de 700MHz-frequentie onder de hamer. Deze kan per direct gebruikt worden om het 5G-netwerk mee uit te rollen.

  KPN en T-Mobile gebruiken deze frequenties om vandaag hun eigen netwerk te lanceren. In eerste instantie zal dit wel in beperkte mate zijn, want er is nog geen landelijke dekking bij beide providers. VodafoneZiggo doelt voor eind augustus als eerste in Nederland een landelijke dekking te hebben.

  5G-netwerk nog niet in heel Nederland

  Toch zal KPN in het overgrote deel van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht haar netwerk lanceren. Stukken daartussen zouden tevens ook gedekt worden. Eindhoven zal daarnaast ook voorzien worden van een 5G-netwerk. KPN maakt 5G voor iedereen beschikbaar met zijn/haar huidige abonnement.

  Voor T-Mobile verloopt de uitrol compleet anders. Het telecombedrijf begint in Den Haag en breidt vervolgens haar dekking uit naar andere steden. Eind 2020 moet het netwerk in heel Nederland beschikbaar zijn. Om het netwerk te gebruiken heb je wel een passend T-Mobile Unlimited of Unlimited Plus-abonnement nodig.

  Wie gebruik wil maken van het netwerk heeft natuurlijk wel een telefoon nodig die 5G-ready is. Gelukkig hebben we daar alvast een naar gekeken en hebben we natuurlijk ook alle details over 5G op een rijtje gezet. De beste 5G-ready telefoons hebben we dan ook voor jou op een rijtje gezet.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.