Switch verkoop bereikt weer een grote mijlpaal

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 14:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Switch is de afgelopen 6 jaar een enorm succes geweest voor Nintendo. De console presteerde meteen goed, maar in de afgelopen periode heeft hij ook wat indrukwekkende records gebroken. De Switch is namelijk de best verkochte home console van Nintendo en op dat vlak is er een nieuwe mijlpaal bereikt.
De Nintendo Switch verkoopt door zijn hoge leeftijd wat minder dan voorheen. Maar mede dankzij Tears of the Kingdom heeft de console een sterke periode achter de rug. Daarin is het eindelijk gelukt om de Wii ook in de VS in te halen.
Jarenlang was de Wii Nintendo’s bestverkochte home console, maar in 2022 werd hij qua wereldwijde verkopen ingehaald door de Switch. Toch was er nog een regio waarin de Wii aan de top stond: in de Verenigde Staten was de Wii uitzonderlijk populair. De console ging daar zeker 48 miljoen keer over de toonbank, bijna de helft van de totale verkopen van de Wii.
Maar GamesIndusty.biz meldt dat de Switch ook in Amerika eindelijk de bestverkochte Nintendo console is geworden. De Wii is afgelopen juli ingehaald. Er zijn nog consoles die beter verkochten in Noord Amerika, namelijk de Xbox 360 en de PS2, al heeft de Switch beide consoles in het vizier. Wereldwijd ligt het anders: daar is de Xbox 360 allang ingehaald en ligt de PS2 nog 25 miljoen voor op de Switch.

Switch 2 release aanstaande?

Het duurt waarschijnlijk niet lang meer voor de Nintendo Switch een opvolger krijgt. Die wordt volgens de laatste geruchten in de tweede helft van 2024 verwacht. Nintendo wil zoveel mogelijk Switch gebruikers meenemen naar de Switch 2, maar of dat gaat lukken is natuurlijk afwachten.