Ajax start onderzoek naar deals Mislintat

News
woensdag, 20 september 2023 om 14:00
Ajax heeft bevestigd dat ze een onderzoek zijn gestart naar Sven Mislintat, de technisch directeur van de club. Dit nieuws volgde op berichtgeving van de NOS dat Mislintat mogelijk een speler heeft aangetrokken via een zakenrelatie, wat in strijd is met de regels van het beursgenoteerde Ajax.
Volgens de NOS heeft Mislintat op de laatste dag van het transferwindow een speler naar Ajax gehaald via een Duits zaakwaarnemersbureau genaamd AKA Global. Dat bureau heeft aandelen in privébedrijf Matchmetrics GmbH van Mislintat, dat datasystemen voor het scouten van voetballers ontwikkelt.
Ajax heeft aangegeven dat ze dit nader onderzoeken en daarbij externe adviseurs betrekken. Mislintat verleent volledige medewerking en deelt alle relevante documenten, aldus de club.
Ajax beweert dat ze bij de aanstelling van Mislintat op de hoogte waren van zijn aandelen in Matchmetrics en dat daar contractuele afspraken over zijn gemaakt. Alleen was de club niet op de hoogte van de aandelen van het zaakwaarnemersbureau in het bedrijf van Mislintat tot maandag.
Mislintat heeft de situatie uitgebreid toegelicht en verklaarde dat er in 2020 een investeringsronde heeft plaatsgevonden waarbij verschillende partijen in Matchmetrics hebben geïnvesteerd, en dat er toen ook afspraken zijn gemaakt over het omzetten van een lening naar een 3 procentaandeelhouderschap.

Nog meer chaos bij Ajax

De uitkomst van dit onderzoek is nog onduidelijk, maar bij een beursgenoteerd bedrijf zoals Ajax mag een directeur geen besluiten nemen in situaties waarin sprake is van tegenstrijdige belangen. Dit onderzoek voegt zich bij de recente chaos bij Ajax, met spanningen tussen Mislintat en de nieuwe trainer Maurice Steijn en problemen in de directie. De club staat momenteel op de twaalfde plaats in de Eredivisie na een teleurstellende seizoensstart.

Populair Nieuws

Laatste Reacties