'Succes Piastri kan zorgen voor jonge teamgenoot Max Verstappen'

News
dinsdag, 26 september 2023 om 11:30
liam lawson yuki tsunoda sergio perez gp japan 2023f1695715442
Oscar Piastri laat momenteel zien in de Formule 1 dat je als rookie direct succesvol kan zijn. De Australiër zorgt volgens Jan Lammers misschien wel voor een jonge teamgenoot naast Max Verstappen.
Hij was al een paar keer dichtbij, maar afgelopen zondag wist Oscar Piastri het echt voor elkaar te krijgen: zijn eerste podium. Het is een prestatie die we niet meer hebben gezien sinds 2017, toen Lance Stroll in Baku op het podium belandde, en dat het grote talent van de Australiër bewijst. Zijn overstap naar McLaren is gepaard gegaan met veel juridische chaos, maar het was het dubbel en dwars waard voor het team.
De jonge Australiër bewijst met zijn prestaties daarnaast, dat je als rookie niet per se hoeft onder te doen voor je ervaren teamgenoot. Red Bull Racing kwam andere jaren onder vuur te liggen, omdat het jonge coureurs te vroeg voor de leeuwen zou gooien. Volgens Jan Lammers kan Piastri dan ook zorgen voor een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen, zo laat de voormalig F1-coureur weten tijdens de Formule 1-podcast van de NOS.

“Op hetzelfde moment denk ik dat ze bij Red Bull het voorbeeld zien van McLaren door gewoon een jong talent erin te zetten. Ik denk dat ze er bij Red Bull misschien wel meer over nadenken om Liam Lawson naast Max te zetten in 2025. Als Red Bull-teamleider zou het voor mij een no-brainer zijn. Ik zou hem er gelijk inzetten en dan Perez gewoon doorbetalen.”

Geen intimidatie voor Lawson

Volgens Lammers zal Liam Lawson zich niet zo geïntimideerd voelen door Verstappen, in tegenstelling tot eerder Pierre Gasly en Alexander Albon. De Nieuw-Zeelander wordt door Lammers gezien als ‘een echte topper’.
Lawson kreeg voorafgaand aan de Grand Prix van Japan te horen dat er geen plekje voor hem is bij AlphaTauri volgend jaar. Red Bull heeft namelijk besloten om Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo te behouden voor 2024. Naar verluidt is de jonge coureur wel een garantie gegeven dat hij een stoeltje krijgt in 2025.