Superman heeft grote acteur te pakken voor Lex Luthor

News
dinsdag, 21 november 2023 om 12:30
batman v supermanf1700562718
Acteur Nicholas Hoult, bekend van onder andere Mad Max: Fury Road en The Menu, heeft de rol te pakken van Lex Luthor in Superman Legacy. Dit is de derde keer dat het personage zijn opwachting maakt op het witte doek.
Deadline meldt dat Hoult officieel is gecast voor de rol van Lex Luthor, dat heeft de publicatie gehoord van meerdere bronnen. De acteur, die vorig jaar nog in de uiterst populaire horrorfilm The Menu speelde, werd eerder concreet genoemd voor de gelijknamige hoofdrol in The Batman. Die rol ging uiteindelijk naar Robert Pattinson.

Nieuwe richting voor DC

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat acteur Henry Cavill, die de cape van Superman droeg van 2013 tot 2023, aan de kant wordt geschoven voor een jongere held. Regisseur James Gunn meldde later dat David Corenswet en Rachel Brosnahan de rollen van Superman en Lois Lane op zich zullen nemen in de nieuwe film.
De film, gepland voor release op 11 juli 2025, markeert het debuut van James Gunn in 'het nieuwe DCU'. De geprezen regisseur, die eerder voor Marvel de Guardians of the Galaxy-films maakte, is bij Warner Bros. aangenomen als co-CEO voor DC Studios om de films nieuw leven in te blazen. De toevoeging van Hoult als Lex Luthor voegt een bekend en getalenteerd gezicht toe aan de cast, waardoor de anticipatie rondom deze DC-superheldenfilm verder wordt vergroot.
Superman: Legacy staat gepland om 11 juli 2025 in de bioscopen te verschijnen.