Jason Bourne krijgt jaren later toch nog een zesde film

News
dinsdag, 21 november 2023 om 13:30
jason bourne 2016f1700567537
De spionnenfranchise van Jason Bourne gaat toch nog verder. Na de laatste film uit 2016 komt er binnenkort nog een zesde film aan.
De vijf eerdere films over Jason Bourne - en één spin-off met Jeremy Renner in de hoofdrol - leverden in totaal 1,6 miljard dollar op in de box office, wat deze bekende franchise erg lucratief maakt voor Universal Pictures. Ook werden de films erg goed ontvangen door filmcritici en fans, mede dankzij de spannende actie- en achtervolgingsscenes in de films.
Regisseur Edward Berger, die eerder op streaming platform Netflix de oorlogsfilm All Quiet on the Western Front maakte, is verbonden aan het project. Dat maakt het doorgaans zeer betrouwbare Deadline bekend. Verdere details zijn nog niet bekend, alleen dat de film in een hele prille beginfase zit wat betreft de maak van de film.

Matt Damon in de sequel?

Het is nog onduidelijk of Matt Damon zal terugkeren in de rol, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit wel de bedoeling zijn. Damon speelde in bijna alle voorgaande films de hoofdrol en is onlosmakelijk met de franchise verbonden als het gezicht van Jason Bourne.
De acteur vertolkte de titelfiguur al eerder in de oorspronkelijke trilogie (van 2002 tot 2007) en vervolgens weer in de vierde film, op originele wijze, genaamd Jason Bourne in 2016. In 2012 was er ook een spin-off te zien in hetzelfde universum, hierin was Hawkeye-acteur Jeremy Renner te zien als Aaron Cross (in The Bourne Legacy).