'Borderlands 4 én Tiny Tina's Wonderlands 2 zijn in de maak'

News
dinsdag, 21 november 2023 om 11:30
2022 05 25 borderlands 3 1f1700561187
Het lijkt erop dat fans van de Borderlands-franchise kunnen uitkijken naar twee nieuwe titels. Naar verluidt is Gearbox Software namelijk bezig met Borderlands 4 en een vervolg op Tiny Tina's Wonderlands.
Een voormalig medewerker van Lost Boys Interactive genaamd Randel Reiss, heeft op zijn LinkedIn-profiel laten doorschemeren dat hij zowel gewerkt heeft aan een Borderlands 4 als aan Tiny Tina’s Wonderlands 2. Lost Boys Interactive is ingehuurd door Gearbox Software om mee te helpen aan verschillende projecten.
Het geeft nogmaals aan dat Gearbox Software vol de focus zet op Borderlands, verreweg de meest succesvolle en lucratieve franchise van de studio. De laatste game release buiten deze franchise vanuit Gearbox dateert uit 2016 met Battleborn, een game die uitliep op een enorme flop. Dat de studio dubbel en dwars inzet op Borderlands is dus niet zo vreemd.

Wanneer komen de nieuwe Borderlands games?

Het is niet af te lezen vanaf het LinkedIn profiel hoelang beide games in de maak zijn. Het zou zowel kunnen dat de projecten in een vroege ontwikkelingsfase bevinden of dat er al langer aan de games wordt gewerkt. Het lijkt in ieder geval zeker te zijn dat Borderlands 4 als eerste uitkomt van de twee titels. Het is namelijk alweer ruim vier jaar geleden dat Borderlands 3 verscheen.
Tiny Tina's Wonderlands is een stuk recenter uitgekomen. De spin-off verscheen vorig jaar in maart en gooide een Dungeons & Dragons-sausje over het Borderlands-universum heen, waar Gearbox eerder al mee experimenteerde in de Borderlands 2-uitbreiding Tiny Tina's Assault on Dragon Keep.