Super Mario Bros. 35 nu gratis op Nintendo Switch beschikbaar

  Nintendo Switch bezitters met een Switch Online abonnement kunnen vanaf vandaag gratis aan de slag met een 'nieuwe' Mario-game. Super Mario Bros. 35 laat maximaal 35 mensen tegen elkaar spelen in een soort Battle Royale stijl.

  In Super Mario Bros. 35 speel je de originele Super Mario Bros. game zoals je die kent. Je doorloopt levels in je zoektocht naar Princess Peach die ontvoerd is door King Koopa (zoals Bowser toen nog heette). De gratis Nintendo Switch versie van de game kent alleen één groot verschil met het origineel: je speelt met 35 mensen hetzelfde level en de vijanden jij verslaat, verschijnen bij een ander in de game.

  Tijdens het spelen zal in het midden van je scherm je eigen level te zien zijn, terwijl daaromheen de andere spelers bekeken kunnen worden. Daardoor is ook te zien wie er allemaal uitvallen en met hoeveel spelers je nog over bent. Op die manier geeft Nintendo Super Mario Bros. een soort Battle Royale-stijl, waarbij er uiteindelijk maar één speler over kan blijven. De laatste speler wordt uitgeroepen als de winnaar.

  Gratis game onderdeel van Mario's 35e verjaardagsfeest

  Super Mario Bros. 35 is onderdeel van de viering die Nintendo momenteel houdt, rondom de verjaardag van de bekende loodgieter. De game is tijdelijk verkrijgbaar voor mensen met een Nintendo Switch Online abonnement. Super Mario Bros. 35 is te spelen tot en met 31 maart 2021. Daarna verdwijnt de game weer.

  Naast deze game heeft Nintendo ter ere van Mario's verjaardag nog een paar titels uitgebracht. De eerste is Super Mario 3D All-Stars, waarin Super Mario Galaxy, Super Mario Sunshine en Mario 64 gebundeld zijn. Ook deze game is tijdelijk verkrijgbaar in fysieke vorm en digitaal in de eShop. Waar je de fysieke release nog kunt krijgen vertellen wij je hier. Daarnaast is er een speciale Super Mario Bros. Game and Watch handheld onderweg die gelimiteerd beschikbaar zal zijn. Deze verschijnt op 13 november 2020.

  Een andere game die tijdens de viering van Mario's 35e verjaardag aangekondigd is, is Super Mario 3D World. Deze game is niet gelimiteerd en verschijnt in februari 2021.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.