Super Mario 64 verkocht voor 1,5 miljoen dollar

News
maandag, 12 juli 2021 om 12:00
super mario 64 estrellas conseguir todasf1626077903
Een verzegeld exemplaar van Mario 64">Super Mario 64 is verkocht voor 1,56 miljoen dollar, omgerekend ruim 1,3 miljoen euro. Daarmee is het exemplaar de duurste game die ooit is verkocht. Nog nooit werd er meer dan een miljoen dollar voor een game geboden volgens het veilingshuis Heritage Auctions uit Dallas.
Met de verkoop van Super Mario 64 is direct het vorige record verbroken dat afgelopen vrijdag nog werd gevestigd. Ook toen ging het om een Nintendo-game die onder de hamer ging. Het betreft een exemplaar van The Legend of Zelda voor de NES die voor 870.000 dollar verkocht werd. De eerste titel in de Zelda-reeks kreeg een 9.0 A op de Wata-rating (de schaal die aangeeft hoe het met de conditie van de game en verpakking gaat).
Voor Super Mario 64 lag de rating een stukje hoger. De Nintendo 64-titel scoorde namelijk een 9.8 A++. Na een 10 is dit direct het beste cijfer dat een game kan scoren op de Wata-ranking. Met een 9.8 is de game in een Zo goed als nieuw-staat.
De beschrijving van Heritage Auctions voorafgaand aan de verkoop las als volgt: "We zijn een beetje sprakeloos rondom dit geval. Wat kunnen we zeggen dat dit exemplaar eer aan doet? De culturele waarde van deze game en de plek die de game in de geschiedenis van games heeft is onwijs groot. De staat waarin de game zich bevindt, is om sprakeloos van te worden."

Super Mario 64 niet als enige voor veel verkocht

Het is zeker niet de eerste keer dat een Nintendo-game voor een gigantisch bedrag onder de hamer ging. In april werd nog 660.000 dollar betaald voor een exemplaar van Super Mario Bros. Daarvoor werd een prototype van de Nintendo PlayStation ook als eens verkocht. Deze leverde zo'n 360.000 dollar op.

Populair Nieuws