Animatiespecialist Studio Ghibli gaat zich nu ook aan series wagen

News
dinsdag, 26 september 2023 om 12:00
Studio Ghibli, de beroemde Japanse animatiestudio die wereldwijd bekendheid geniet voor meesterwerken zoals Spirited Away, Howl's Moving Castle en My Neighbor Totoro lijkt haar horizon te verbreden door zich voor het eerst te richten op series.
Recentelijk is aangekondigd dat Studio Ghibli onderdeel wordt van Nippon Television (NTV), waarbij het Japanse netwerk een indrukwekkend aandeel van 42,3 procent verwerft in de studio. Dit betekent dat Nippon Television nu het grootste belang heeft en dus aanzienlijke invloed zal hebben op belangrijke beslissingen binnen de studio.
Een van de opvallende ontwikkelingen onder dit nieuwe partnerschap is de belofte van een frisse start voor Studio Ghibli. Dit werd onthuld in een publicatie van Nikkei.com. Toshio Suzuki, het hoofd van Ghibli en tevens producent van de films van Hayao Miyazaki, verklaarde dat ze het management volledig overlaten aan Nippon Television. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op het creëren van nieuwe projecten, waaronder mogelijk televisieseries naast hun alom bekende films.

Back to the roots

Wat deze aankondiging extra interessant maakt, is de terugkeer naar de roots van Studio Ghibli. Hayao Miyazaki en Isao Takahata, de oprichters en geestelijke vaders van Ghibli, begonnen hun carrière met het maken van televisieseries in de jaren '60 en '70. Series zoals Future Boy Conan, Sherlock Hound, Anne of Green Gables en Lupin III dragen bij aan hun rijke erfenis.
Deze beslissing om tv-series te gaan produceren, getuigt van de diversificatie van Studio Ghibli en opent nieuwe mogelijkheden voor hun creatieve talenten. Het wordt interessant om te zien hoe deze legendarische studio het verhaal zal voortzetten en nieuwe wegen zal inslaan, terwijl de unieke artistieke visie aan een breder publiek wordt getoond.