EA wil racisme tegengaan in FIFA 21 met technologie

  FIFA 21 heeft één van die gemeenschappen die denkt dat ze overal mee weg kunnen komen, zo is racisme een groot probleem in de game. EA wil dat nu tegengaan met behulp van technologie.

  EA sports

  Racisme in FIFA 21 is een groeiend probleem en het uitdelen van nieuwe shirts in Ultimate Team waarop staat dat je tegen racisme bent, lijkt niet echt te helpen. Als je wil zien waar het probleem ook vooral ligt, start dan even voor de leuk de Pro Clubs gamemodus op. Ondergetekende is in die gamemodus namelijk alleen gisteravond al twee Adolf Hitlers en een Adam Johnson tegengekomen in een kleine vijf wedstrijden.

  EA wil het racisme in FIFA nu tegengaan door technologie in te schakelen die ze ook gebruiken bij de NHL games. Hoe goed die technologie nu echt werkt is niet duidelijk, want iedere technologie die EA tot nu toe heeft ingezet is onsuccesvol gebleken. Zo zit er namelijk al een filter in de game waardoor je bepaalde woorden niet kan gebruiken, zoals het bekende N-woord, maar die filter is vrij makkelijk te omzeilen door het woord net een beetje anders te spellen.

  Wegkomen met racisme in FIFA

  Racisme in FIFA wordt voor een gedeelte ook getolereerd door de gemeenschap in FIFA, omdat het al vaak verpakt wordt in het argument dat het een grapje moet kunnen. Het is nog maar de vraag of mensen die daadwerkelijk onderdeel zijn van een minderheid het ook zo grappig vinden. EA vindt het in ieder geval niet leuk en belooft nu dan ook alles op alles te zetten voor het tegengaan van racisme in de game.

  EA heeft het een tijdje geleden zelfs al gedaan door een speler levenslang te bannen voor racisme tegenover oud-speler Ian Wright. Laten we hopen dat de nieuwe technologie succesvol is in het tegengaan van racisme in FIFA. Dan kan EA namelijk weer snel de nadruk liggen op het andere schandaal waar ze vorige week bij betrokken raakten.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.