Studio Ghibli hint naar project met Star Wars maker

News
donderdag, 10 november 2022 om 17:30
star wars visionsf1618841662
Star Wars is nu zo’n 10 jaar in handen van Disney, waarin de franchise hoogtepunten en dieptepunten heeft beleefd. Nu lijkt Star Wars maker Lucasfilm de handen ineen te slaan met een andere legendarische animatiestudio. Ook wel bekend als de Japanse Disney, het gaat om Studio Ghibli.
Er zijn vrijwel geen details over deze samenwerking bekend, behalve dat hij plaatsvindt. Studio Ghibli plaatste een kort filmpje op Twitter waarin het Lucasfilm logo getoond wordt, gevolgd door het log van Studio Ghibli. Het is zelfs niet bevestigd om welke franchise deze samenwerking draait.
Star Wars lijkt een logische keuze, niet alleen omdat het de grootste Lucasfilm franchise is, maar ook omdat er al eerder met animestudio’s is gewerkt voor Star Wars Visions. Die serie krijgt een tweede seizoen, al is er dit keer maar ruimte voor één Japans project. De rest van de korte films komt uit andere landen over de hele wereld.
Een op zichzelf staand project is natuurlijk ook goed mogelijk. Dat kan Star Wars zijn, maar Lucasfilm heeft nog meer reeksen om mee te spelen. Zo is er natuurlijk de Indiana Jones franchise, maar ook de fantasy film Willow zou Studio Ghibli niet misstaan. Voorlopig is het wachten op meer informatie.

Maakt Studio Ghibli een Star Wars film?

Als dit gaat om een nieuwe Star Wars film is dat een opvallende zet. Lucasfilm is namelijk aangeraden om geen nieuwe films meer aan te kondigen in die franchise omdat veel van de recent aangekondigde films nog ver weg zijn en kans lopen om geannuleerd te worden. Daar staat tegenover dat animatie lang duurt en vaak pas wordt aangekondigd als de film of serie al in een gevorderd stadium is. Wie weet komt er dus vrij snel een Studio Ghibli project.