Studio achter Ori and the Blind Forest werkt nu aan actievolle RPG

News
zaterdag, 09 december 2023 om 14:00
no rest of the wickedf1702035375
Moon Studios, de ontwikkelaar van de geliefde Ori games, is nu bezig met een heel ander project. De studio werkt namelijk aan een actievolle RPG genaamd No Rest of the Wicked.
Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps hebben een warm plekje in het hart van veel platform-liefhebbers. Ontwikkelaar Moon Studios heeft tot op heden ook alleen de Ori games gemaakt, maar de Oostenrijkse studio slaat nu een andere richting in.
Tijdens de Game Awards heeft de ontwikkelaar namelijk bekendgemaakt dat het werkt aan No Rest of the Wicked, een ‘volwassen, precieze actie-RPG’. Eerst zal de game uitkomen op PC als early-access versie in begin 2024, dus spelers hoeven niet lang te wachten op het eerste voorproefje. De volledige release, die nog geen releasedatum heeft, zal vervolgens uitkomen op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Eerste beelden No Rest for the Wicked

Moon Studios heeft ook meteen een trailer uitgebracht voor No Rest for the Wicked. In de trailer zien we een duistere wereld met monsters die rechtstreeks uit een game van FromSoftware te lijken zijn gekropen. Maar er zijn ook mooie plekken in de sprookjesachtige wereld.
Qua gameplay hanteert Moon Studios een isometrisch perspectief voor No Rest for the Wicked, waarbij de camera schuin boven het hoofdpersonage hangt. In gevechten kunnen spelers niet alleen conventionele, middeleeuwse wapens gebruiken, maar zo te zien ook magie en de elementen.
Bekijk hieronder de trailer voor No Rest for the Wicked.