'Streamingdienst xCloud van Microsoft toch wel naar iPhone en iPad'

News
vrijdag, 09 oktober 2020 om 12:00
Naast de populaire Xbox Game Pass, biedt Microsoft sinds kort ook de game streamingdienst xCloud aan. De dienst kwam origineel niet naar de iPhone en iPad, maar het Amerikaanse bedrijf wil dat nu toch proberen, dat meldt Business Insider.
De game streamingdienst xCloud is een aanvulling op de Xbox Game Pass, waarmee spelers overal hun favoriete titels kunnen spelen. Via een app is het namelijk mogelijk om de tussenkomst van een console of een PC direct games te streamen naar een Android device.
Tot op heden wordt de iPhone en iPad nog niet ondersteund voor xCloud. De reden daarvoor is dat Apple geen game streamingdiensten toelaat op de App Store. Het techbedrijf wil namelijk alle games op haar dienst kunnen controleren of ze zich houden aan de voorwaarden, wat niet mogelijk is met diensten als xCloud. Volgens Business Insider heeft Phil Spencer nu aan zijn medewerkers gezegd, dat de streamingdienst toch zal verschijnen voor de iPhone en iPad in 2021.

Hoe komt xCloud naar de iPhone en iPad toe?

De manier waarop Spencer dat wil bewerkstelligen is door de App Store van Apple compleet te vermijden. In plaats van xCloud aan te bieden in de App Store, wil Microsoft in plaats daarvan de dienst beschikbaar maken via de browser, zoals bijvoorbeeld ook Google Stadia dat doet. Op die manier is het niet nodig om een applicatie te downloaden. Naar verluidt zou Microsoft al flink op weg zijn met de nieuwe mogelijkheden voor xCloud.

Populair Nieuws

Laatste Reacties