Influencer ‘per ongeluk’ doodgeschoten tijdens TikTok video

News
vrijdag, 09 oktober 2020 om 12:30
pexels somchai kongkamsri 34552f1602233961
Een Mexicaanse vrouw is afgelopen week door het hoofd geschoten tijdens het maken van een TikTok video. De 20-jarige Areline Martinez was een populaire influenceer uit het noorden van Mexico.

Filmopnames gingen goed mis

In een TIkTok video wilde Martinez een ontvoering met vuurwapens na spelen, alleen werd ze per ongeluk echt door het hoofd geschoten. De Mexicaanse justitie meldt dat ze ter plekke aan haar verwondingen is overleden.
Martinez, die een dochter achterlaat, is tijdens de opnames te zien met een blinddoek om en haar haren zijn vastgebonden. Ze zit op een bankje naast een vriend die meespeelt en ook doet alsof hij ontvoerd is. Iets later komen er twee andere acteurs in beeld, waarvan één met een vuurwapen zwaait.
Even later dwingen de mannen Martinez en haar vriend op de knieën, waarna Martinez een pistool op haar hoofd krijgt gericht. Daarna is er opeens een knal te horen. Op dat moment blijk Martinez echt door het hoofd te zijn geschoten en ze overlijdt ter plekke.
Hieronder staan beelden van de opnames (voor het incident).

Toeval of opzet?

De opnames vonden plaats op een boerderij in der noorden van Mexico en volgend de Mexicaanse politie waren er tientallen mensen op de filmset aanwezig. Nadat Martinez ‘per ongeluk’ was neergeschoten vluchten de mannen weg in een Jeep. Dankzij de beelden heeft de politie de mannen later nog wel kunnen oppakken.
De Mexicaanse justitie geeft aan dat het mogelijk echt een ongeluk is geweest.

"Een van de scenario’s is dat ze met een vuurwapen aan het knoeien waren, dachten dat het pistool niet geladen was en toen per ongeluk de vrouw doodschoten."

Het idee voor de opnames klinken bizar, maar vreemd was het niet voor de influencer. Martinez stond bekend om zulk soort bizarre video's op haar TikTok-kanaal.