Apple reageert op xCloud's iOS ban

News
maandag, 10 augustus 2020 om 9:00
iphone 6 458150 1920f1583315962
Microsoft breidt Game Pass en xCloud uit naar andere apparaten dan Xbox en PC. Hoewel het bedrijf de dienst naar Android brengt bleek vorige week dat xCloud voorlopig niet op iOS devices te vinden zal zijn. Apple heeft nu gereageerd met de reden van deze ban.
Eind vorige week meldde Microsoft dat de streamingdienst xCloud onderdeel gaat worden van Game Pass Ultimate. Daarnaast zal xCloud vanaf 15 september verschijnen op alle Android devices en zullen alle Game Pass games speelbaar zijn via de dienst van Microsoft. Grote afwezige hierbij was Apple. Er was eerder wel een bèta gestart, maar die mocht slechts met een enkele game (Halo: The Master Chief Collection) plaats vinden. Die bèta werd gestopt zonder dat deze een vervolg zou krijgen. Microsoft wilde niet direct toelichting geven, behalve dat iOS voorlopig geen prioriteit zou krijgen.

Inmiddels heeft Apple tegen BusinessInsider gereageerd en duidelijk gemaakt waarom de populaire streamingdienst en vergelijkbare diensten als Google Stadia geweigerd zijn. De reden hiervoor zou zijn dat Apple niet elke game die onderdeel uitmaakt van de service afzonderlijk kan beoordelen.

xCloud niet naar Apple: Microsoft teleurgesteld

Microsoft is niet de enige die tegen problemen aanloopt bij het verkrijgen van toegang tot de Appstore van Apple. Ook Google heeft het nog niet voor elkaar gekregen om Stadia op iOS geaccepteerd te krijgen. Hoewel het lang geduurd heeft, zijn Netflix en Spotify inmiddels wel door Apple toegelaten. Volgens Apple is het grote verschil dat Netflix en Spotify niet interactief zijn. Games zijn dat uiteraard wel. Aangezien Apple gebruikers een bepaalde minimale kwaliteit verwachten, wil Apple de games die via streamingdiensten beschikbaar komen ook beoordelen.

Met dit standpunt zal het dus nog wel een tijd gaan duren voordat gaming-diensten als xCloud ooit naar iOS gaan komen. Microsoft is daar uiteraard teleurgesteld over. Het bedrijf zegt dan ook door te willen gaan met het zoeken naar een oplossing voor cloud gaming op iOS devices, maar richt de aandacht voorlopig op andere devices, waaronder dus Android toestellen.