Streamer Ludwig krijgt nu al zijn eerste ban op YouTube

News
vrijdag, 03 december 2021 om 15:00
ludwigf1638281534
Ludwig’s eerste YouTube stream ging bepaald niet van een leien dakje. Zijn allereerste stream op YouTube, nadat hij vaarwel heeft gezegd tegen Twitch, is nu al offline gehaald vanwege een copyright strike.
De bekende ex-Twitch streamer Ludwig heeft nu al een ban en een flinke copyright strike gekregen na zijn allereerste stream op YouTube. Ludwig maakte onlangs bekend dat hij vaarwel zegt tegen Twitch, en alleen nog maar content voor YouTube zal produceren. Via een Tweet liet hij weten dat zijn allereerste stream offline gehaald is. In een video op zijn tweede kanaal legt hij uit dat hij twee seconden naar Baby Shark luisterde en dat dat de reden is voor zijn copyright strike.
Ludwig ziet er zelf wel de lol van in. De stream wordt hoogstwaarschijnlijk weer online gezet nadat het stuk waar Baby Shark in voorkomt eruit geknipt is door YouTube. “Zoals je kan zien gaat de switch van een leien dakje”, laat Ludwig op Twitter weten. Volgens Ludwig hebben de eigenaren van het liedje Baby Shark een ijzeren vuist op het YouTube platform, en kon YouTube niks anders doen dan de stream voorlopig offline halen.

Wat vindt Ludwig van de ban?

De streamer had niet gedacht dat een DMCA strike zo heftig zou zijn. Ludwig dacht dat wanneer hij copyright muziek draait, de video aangeduid zal worden met een copyright strike, en dat het geld fifty-fifty gedeeld zou worden tussen de streamer en het platform. Helaas voor Ludwig doet Baby Shark daar niet aan, en haalt de rechthebbende zonder pardon meteen je stream offline. Ludwig ziet er de lol wel van in: “Het is wel grappig dat ik in de eerste vier dagen in mijn YouTube carrière meteen een ban krijg, terwijl ik in mijn eerste vier jaar op Twitch nog nooit een ban heb ontvangen”.

Populair Nieuws

Laatste Reacties