Nvidia RTX 3080 GeForce Now abonnement nu ook in Europa verkrijgbaar

News
vrijdag, 03 december 2021 om 14:30
nvidia rtx 3080 preciof1621322792
Het RTX 3080 GeForce Now abonnement wordt nu ook in Europa uitgerold. Dit abonnement laat je games spelen op een RTX 3080 videokaart, zonder dat je die videokaart fysiek nodig hebt.
De RTX 3080 is net als de PlayStation 5 enorm lastig te verkrijgen. Gelukkig heeft NVIDIA daar een oplossing voor: Cloud Gaming. Via GeForce Now kan je een abonnement nemen op bijvoorbeeld de RTX 3080, en speel je in feite jouw favoriete spellen op deze peperdure videokaart voor 100 euro per zes maanden. Zo krijg je gigantisch goede prestaties, terwijl je niet eens de kaart zelf hoeft te kopen. Dit abonnement is nu ook in Europa verkrijgbaar.
Dit abonnement zorgt voor indrukwekkende prestaties op PC's en laptops die normaal nooit zulke prestaties kunnen behalen. Zo krijgt zo een beetje elke laptop of PC te maken met een 1440p resolute op een frequentie van 120Hz. Volgens het bedrijf kunnen de meeste MacBooks zelf 1600p en 120Hz aan. Vanwege de adaptive sync-technologie die bij het abonnement komt kijken krijg je ook een vloeiender beeld tijdens het gamen. Ook zal er een latency van 60ms of minder zijn, wel raad Nvidia een downloadsnelheid van 35Mbit/s aan om die snelheden te kunnen garanderen.

Nieuw GeForce Now-abonnement niet voor iedereen

Alhoewel de naam van de dienst RTX 3080 bevat, speel je in werkelijkheid niet op een 3080 videokaart. In werkelijkheid maakt je gebruik van de supermoderne GeForce NOW Super POD, die er dus voor zorgt dat je deze super settings kan gebruiken. Wees er alleen wel snel bij, want er kunnen maar een bepaald aantal mensen gebruik maken van de dienst. Sommige mensen hebben dit abonnement in de pre-order gezet en kunnen er dus nu meteen gebruik van maken. De reden dat er een limiet op zit, komt doordat de server maar een bepaald aantal gebruikers aankan. En Nvidia heeft geen ongelimiteerde hoeveelheden van de GeForce NOW Super POD.