Steam breekt record tijdens Black Friday weekend

News
maandag, 29 november 2021 om 17:30
3614684 generic steam logo promo1 2 thumb 2 featuref1622564017
Steam, één van de meest gebruikte game diensten voor PC spelers, heeft een nieuw record neergezet. Afgelopen Black Friday weekend hebben een record aantal spelers Steam spellen gespeeld.
Steam doet het de afgelopen jaren enorm goed, en al meerdere keren is er een record neergezet voor een bepaalde hoeveelheid online spelers. Eerst was het vooral het coronavirus die een grote rol speelde in het behalen van deze pieken, maar afgelopen weekend waren er ook andere aspecten die om de hoek kwamen kijken. Zo is bijvoorbeeld bij Steam de Autumm sale begonnen, waardoor veel games flink in de aanbieding zijn. Ook Black Friday heeft invloed gehad. Het was uiteindelijk SteamDB die het nieuwste record aangekondigd heeft.
Er is een gigantisch ruim assortiment aan games op de Steam website, waarvan vijf games het enorm goed doen. CS:GO Global Offensive blijft nogsteeds het meest gespeelde spel op Steam. Daarna volgen Dota 2, New World, Halo Infinite en Team Fortress 2. Vooral Halo Infinite is een opvallende titel in het lijstje. De game is namelijk nog niet officieel uit, maar de multiplayer is wel al door Microsoft gelanceerd en bovendien gratis. Tijdens het Black Fridan weekend heeft de game een piek van 272,586 spelers behaald.

Waarom is Steam zo populair?

Steam is een enorm geliefd platform onder menig gamer, en eigenlijk de gebruikelijke bron waar iedere PC-gamer zijn of haar games vandaan haalt. Uiteraard zijn er ook platformen zoals Riot Games en Epic Games, maar deze hebben lang niet zo een groot assortiment aan games zoals Steam heeft.
Een andere reden waarom Steam populairder is in vergelijking met andere platformen, is het aantal features dat Steam biedt. Zo kunnen spelers reviews achterlaten en is het mogelijk om een refund aan te vragen als een game toch niet aan de verwachtingen voldoet - of als je PC hem simpelweg niet kan draaien. Met name de Epic Games Store probeer terrein te winnen ten opzichte van Steam, onder andere door gratis games aan te bieden.