Jack Dorsey stopt als CEO van Twitter

News
maandag, 29 november 2021 om 18:00
Jack Dorsey stopt als de CEO van Twitter, hij wordt vervangen door Parag Agrawal. Dat heeft Twitter bekendgemaakt op maandag.
Vanochtend meldden bronnen bij Reuters en CNBC dat Jack Dorsey zal stoppen als CEO bij twitter, deze geruchten zijn nu bevestigd door Twitter zelf. Reuters heeft vermeld dat de raad van commissarissen van Twitter sinds vorig jaar al is voorbereid op het vertrek van Dorsey. De topman zou namelijk Twitter te weinig aandacht geven en meer tijd spenderen aan het betalingsbedrijf Square, waar hij ook CEO van is.
In de officiële bevestiging van het nieuws heeft Dorsey aangekondigd dat Chief Technical Officer Parag Agrawal de rol van Dorsey op zich zal nemen en dat Bret Taylor de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur wordt.
Parag Agrawal trad in 2011 bij Twitter aan als advertentie-engineer en nam in 2018 de titel CTO aan. In een brief aan de werknemers vertelde Dorsey dat hij zijn termijn in de raad van bestuur zal uitzitten tot mei.

Dorsey één van de invloedrijkste personen

Dorsey was naast CEO één van de oprichters van Twitter. Hij is een van de meest invloedrijkste personen als het aankomt op de rol van social media wereldwijd. Twitter wordt dagelijks gebruikt door meer dan 200 miljoen mensen. Hoewel hij nu geen CEO meer is bij Twitter, blijft hij dat wel bij betalingsbedrijf Square.

Populair Nieuws