Stranger Things is nog niet ten einde na het laatste seizoen

News
dinsdag, 12 december 2023 om 9:30
068 ra02 strangerthings s4universal base na 00 zxx 1f1672995257
De Duffer broers, Matt en Ross Duffer, hebben in een interview met The Guardian aangegeven dat het een kwestie van tijd is voordat Stranger Things een spin-off zal krijgen. Dit mogelijke nieuwe verhaal zou volgens de makers een hele nieuwe ensemblecast moeten bevatten.
Dit zeiden de makers terwijl ze het hadden over een Stranger Things toneelstuk genaamd Stranger Things The First Shadow (momenteel te zien in Londen). Ook bespraken ze het in hetzelfde interview over het einde van de serie in zijn geheel. De broers vergeleken het met het landen van een vliegtuig. Ook zeiden ze veel series te hebben bekeken van de afgelopen 30 jaar om inspiratie op te doen om 'het vliegtuig veilig te laten landen'.
Het vijfde seizoen wordt, nadat de SAG AFTRA staking enigszins roet in het eten gooide, in het voorjaar geschoten. De releasedatum stond eerst ergens gepland voor 2024. Maar het is erg aannemelijk dat dit verschoven zal worden richting 2025.

Het einde van de serie

“Dit seizoen is net zoals seizoen één maar dan aan de steroïden”, zei Matt. “Het is het grootste seizoen dat er ooit is geweest qua schaal, maar het was erg leuk om te schrijven. Het is leuk omdat iedereen weer bij elkaar is in Hawkins: de jongens en Eleven communiceren meer in lijn met hoe het was in seizoen één. En ja, er kunnen spin-offs zijn, maar het verhaal van Eleven en Dustin en Lucas en Hopper zijn hier klaar. Dat is het…”