Update - Storing bij Netflix legt kijkplezier plat

News
woensdag, 03 maart 2021 om 11:50
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft vanaf ongeveer 11:30 uur een storing die het moeilijk maakt om via de streamingdienst films en series te kijken. De storing werd rond dit tijdstip bekendgemaakt via Allestoringen.nl, maar lijkt niet iedereen te treffen.

Update - Storing Netflix voorbij

De storing die Netflix vanochtend had, is inmiddels weer opgelost. Zoals verwacht was de storing van korte duur en konden de meeste mensen aan het begin van de middag weer films en series streamen. De dienst lijkt weer overal stabiel te draaien.
Originele bericht:
De storing van Netflix komt voornamelijk voor als er via de website ingelogd wordt en bij het aanmelden via de verschillende platformen waarop de app te vinden is. Zowel via mobiele apparaten, televisies en console lijkt inloggen momenteel voor veel mensen lastig te zijn. Het kijken van video's zoals films en series als er al voor de storing aangemeld is, lijkt minder vaak tot problemen te leiden.
De storing treft overigens niet iedereen, zo lijkt het. Via de live storingskaart opallestoringen.nl bevinden zich de meeste problemen in regio Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. In de rest van het land is het aantal meldingen te verwaarlozen. Waar de storing precies door komt, is niet gemeld.

Laatste Netflix storing alweer even geleden

De storing komt ruim een week nadat de laatste Netflix storing voorbij kwam. Op 23 februari 2021 was er namelijk voor het laatst een probleem met de streamingdienst. Wat destijds het probleem precies was, is niet bekend, maar ook toen konden lang niet alle mensen van hun favoriete series en films genieten.
Nu iedereen thuis zit worden streamingdiensten als Netflix veel zwaarder belast, waardoor een storing sneller voor kan komen. Netflix heeft voor zover alles onder controle op de meeste momenten en vaak worden storingen ook behoorlijk snel opgelost. Onlangs nog startte Netflix met een nieuwe feature waarmee je automatisch suggesties kunt downloaden. Daarnaast is er afgelopen week veel toegevoegd op de streamingdienst. Dit zal ongetwijfeld voor wat meer verkeer op de servers van Netflix zorgen. Of dat in dit geval ook zo is, moet even afgewacht worden. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen met updates op dit artikel.